Mildred Davis (1901 - 1969)


Narodila se jako Mildred Hillary Davis v pensylvánské Philadelphii, kde nvštěvovala tzv. Friends School. Po několika letech studia odjela do Los Angeles s nadějí, že se jí podaří získat roli ve filmu. Poté, co se objevila v několika menších rolích, upoutala pozornost režiséra a producenta Hala Roache, který ji představil svému kolegovi – herci, režisérovi a producentovi Haroldu Lloydovi, přezdívanému jednoduše On. Lloyd právě hledal představitelku hlavní ženské role, která by nahradila Bebe Danielsovou a nakonec se rozhodl obsadit právě Mildred do své krátkometrážní komedie ON MEZI LUPIČI z roku 1919.

Za zmínku možná stojí, že se Mildred nikdy nenaučila řídit auto a k jejím koníčkům patřilo vyšívání a sbírání drážďanského porcelánu. V posledních letech života trpěla depresemi a měla také potíže s alkoholem, které se jí podařilo překonat díky silnému a letitému přátelství s hereckými kolegyněmi Marion Davies a Collen Moore a s asistentem jejího manžela Royem Brooksem. Její manželství s Haroldem tak ukončila až její smrt v červnu roku 1969. Zemřela v kalifornské Santa Monice ve věku 68 let.


22.2.1901
Filadelfie, Pennsylvania, USA
18.8.1969
Santa Monica, California, USA
Mildred Davis csfd

The Devil's SleepToo Many CrooksCondemnedO patro výšTemporary MarriageDoktor JackPutičkaOn u marínyAll WrongA Weaver of DreamsMarriage a la CarteHarold LloydWorld of ComedyScreen Snapshots, Series 1, No. 19Cesta do rájeHon na liškuOn opatruje dětiVe spacím vozeGetting His GoatJeho výsost LišákNáměsíčná nevěstaOn na divokém západěOn si koupil autoOn si namlouváOn ve strašidelném doměRed Hot HottentottsWhy Go Home?All at SeaCall for Mr. CavemanGiving the Bride AwayHow Dry I AmIt's a Hard LifeLooking for TroubleOn mezi lupičiOrder in the CourtStart SomethingThe Floor BelowTough LuckWhat'll We Do with Uncle?


Aktualizace osobnostního profilu Mildred Davis: 22.2. 2024 08:43