Syd Chaplin (1885 - 1965)   † 80 let


Starší a nevlastní bratr světoznámého Charlie Chaplina se narodil jako výsledek náhlé lásky jeho matky, která vzplanula k jistému bohatému lordovi. S ním odjela do Afriky a tam také porodila Syda. Láska však brzy vzala za své a tak se vrátila do Anglie, kde se provdala za chlapíka, se kterým chodila před svým africkým dobrodružstvím, Charlese Chaplina.

Syd, Charlie a jejich matka prožili několik let ve velké chudobě a nějaký čas dokonce pobývali v chudobinci. Tato situace měla špatný vliv na psychiku jejich matky, která skončila v blázinci. Syd se snažil vypomáhat rodině prací. Od čtrnácti let pracoval jako poštovní poslíček, od šestnácti let jako číšník a pomocník na lodi a od osmnácti začal vystupovat jako kabaretiér ve společnosti Freda Karna. Tady se snažil neustále sehnat práci pro svého mladšího brášku Charlieho.

Poté co se Charlie proslavil a nějakou dobu natáčel pro Keystone, dohodil Sydovi u Macka Sennetta práci herce. Syd si dokonce v několika filmech zahrál s Charliem. Jsou to filmy PŮJČKA, PSÍ ŽIVOT, DOBRÝ VOJÁK CHARLIE, VEJPLATA a POUTNÍK. Brzy však pochopil, že jeho úděl není být hercem, ale být pomocníkem svého mladšího brášky. Syda a Charlieho pojil velmi vřelý bratrský vztah a Syd se za svého malého brášku opravdu bil s producenty. Dokázal mu vyjednat velké smlouvy a i díky němu se z Charlieho Chaplina stal idol a legenda filmového světa.

Poté co pomohl svému bratrovi k velkým smlouvám a sám vydělal hodně peněz, usídlil se Syd Chaplin v Nice ve Francii, kde žil se svou ženou až do své smrti v roce 1965.


16.3.1885
Kapské Město, Jihoafrická republika
15.4.1965
Nice, Provence, Francie
Syd Chaplin csfd

30 let smíchuCharlie Chaplin: RevueA Little Bit of FluffThe Fortune HunterThe Missing LinkOh What a Nurse!The Better 'OleCharleyova tetaThe Man on the BoxGalloping Fish, TheThe Perfect FlapperHer Temporary HusbandPoutníkThe RendezvousDobrý voják CharlieGussle's Day of RestSteel Rolling Mill, ACharlie Chaplin, le génie de la libertéChaplin na BaliSydney Chaplin – ve stínu bratraThe Tramp and the DictatorThe Funniest Man in the WorldHollywood My Home TownHello, 'FriscoVejplataPsí životPůjčkaA Submarine PirateGussle Rivals JonahGussle Tied to TroubleGussle's Backward WayGussle's Wayward PathGussle, the GolferHushing the ScandalLover's Lost Control, ANo One to Guide HimAmong the MournersFatty's Wine PartyWild West Love


Aktualizace osobnostního profilu Syd Chaplin: 24.4. 2024 18:53