Szabolcs Hajdu 52 let


Maďarský režisér Szabolcs Hajdu, který patří (společně s Györgym Pálfim, Benedekem Fliegaufem čo Kornelém Mundruczóem) k nejvýraznějším mladým tvůrcům své země, uvede na LFŠ v české předpremiéře svůj nejnovější snímek Bibliotheque Pascal, který pro domácí distribuci koupila Asociace českých filmových klubů. Tento film bude na podzim uveden v českých kinech.

Celou řadu cen z prestižních filmových festivalů si odnesly i jeho další dva celovečerní filmy: Tamara (2004) a především snímek Bílé dlaně (2006), fascinující příběh gymnastického drilu s dokonale sestříhanými a rytmizovanými sekvencemi, nadchnul diváky na celém světě.

Nejnovější Hajduův počin Bibliotheque Pascal (2009) získal cenu za nejlepší maďarský film loňského roku a v mezinárodní premiéře bude uveden na MFF Sarajevo, v průběhu LFŠ 2010. V sobotu 31.7. pak Szabolcs Hajdu přiletí přímo ze Sarajeva a uvede svůj snímek před publikem v Uherském Hradišti.


26.1.1972
Debrecen, Maďarsko
Szabolcs Hajdu csfd

BékeidőRodinné štěstíThe GamblerPřeludBibliotheque PascalEast Side StoriesOff HollywoodBílé dlaněTamaraMacerás ügyekValaki kopogKanzoliKicsimarapagodaNecropolisMocMelegvizek országaBecsúszó szerelemThe RubŠpatné básněAz itt élő lelkek nagy részeZítraSzent Iván NapjaEgyszer élünkKalózokCross-RoadsPresszóDon QuijoteFranciska vasárnapjaiCaligulaJó éjt királyfiFélálomInformátorRendszerhibaMaszatvárKényszerpihenőVan egy határLegendaTarka képzelet - Bruegel álmaiTarka képzelet - Renoir álmaiTarka képzelet - Rousseau álmaiA Morel fiúLesenSlavnostní zakončení MFF Karlovy Vary 2016Lakástalkshow


Aktualizace osobnostního profilu Szabolcs Hajdu: 1.11. 2023 01:22