Joseph Zito 77 let


Joseph Zito, byl vždy považován za režiséra béček. V roce 1975 natočil svůj úplně první film a jednalo se o kriminální drama ABDUCTION. Následně v roce 1979 přišel se snímkem BLOODRAGE, ale ani jeden z těchto filmů ho zrovna na výsluní nevynesl. Až v roce 1981 točí temný a brutální slasher VRAH ROSEMARY, který bez pochyb patří k jednomu z jeho nejúspěšnějších filmů. Tři roky na to, přichází do kin další díl ze slavné série PÁTEK TŘINÁCTÉHO 4, který režíroval právě Joseph Zito a ještě ten samý rok, vznikl jeden z nejúspěšnějších filmů s Chuckem Norrisem NEZVĚSTNÍ V BOJI.

Nejdříve natočil DELTA FORCE ONE: ZTRACENÁ HLÍDKA a poté v roce 2002 naprosto neznámý akční thriller POWER PLAY. V současné době se už o něm skoro vůbec neví. Nedávno se objevil ve dvou dokumentech, nejdříve ve GOING TO PIECES: THE RISE AND FALL OF THE SLASHER FILM a po té v dokumentu oslavujícím 30 let legendární horrorové série HIS NAME WAS JASON: 30 YEARS OF FRIDAY THE 13TH, do které se právě on zapsal.


14.5.1946
New York City, New York, USA
Joseph Zito csfd

Power PlayDelta Force One: Ztracená hlídkaRudý škorpionInvaze U.S.A.Nezvěstní v bojiPátek třináctého 4Vrah RosemaryBloodrageAbductionAlice Cooper: He's Back (The Man Behind the Mask)Lahzat haregaCrystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13thHis Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13thGoing to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film


Aktualizace osobnostního profilu Joseph Zito: 29.3. 2024 21:40