Jerry Zucker 74 let


Je nejmladším členem proslulé trojice ZAZ (do níž náleží jeho starší bratr David a Jim Abrahams), která je považována za nejvýznamnější tvůrce americké filmové parodie. Jejich práce se po většinu kariéry prolínala a proto jsou jejich životopisy velmi podobné. Často spolupracují ještě se scenáristou Patem Proftem. První společný projekt, na kterém se ZAZ podíleli byla komedie KENTUCKY FRIED MOVIE z roku 1977. Jerry posléze spolupracoval na režii komediálního muzikálu ROCK´N´ROLL HIGH SCHOOL, se slavnou americkou punkovou kapelou Ramones v hlavních rolích. V roce 1980 přichází první společný režijní počin ZAZ - snímek PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM!, jež se dočkal mnoha ocenění a odstartoval sérii ztřeštěných parodií zmiňované trojice. Jerry se na mnoha těchto filmech střídavě podílel jako režisér, scenárista i producent. Za zmínku stojí například seriál POLICE SQUAD! parodující televizní krimi-série, jenž se dočkal převedení i do filmové podoby jako BLÁZNIVÁ STŘELA (Jerry napsal scénář ke všem třem filmovým dílům).

V roce 1995 Jerry převzal po zesnulém režisérovi Terenci Youngovi režii netradiční adaptace legendy o králi Artušovi PRVNÍ RYTÍŘ s Seanem Connerym a Richardem Gerem. Snímek ovšem příliš nezabodoval. Naposledy se oblíbený tvůrce vrátil na režisérskou stoličku v roce 2001, kdy natočil dobrodružnou crazy komedii s hvězdným obsazením MILIÓNOVÝ ZÁVOD. Od té doby si dal od filmování delší pauzu a v současné době se věnuje výhradně filmové produkci.

Stejně jako jeho bratr David a Jim Abrahams i Jerry rád obsazuje do miniaturních úloh členy své rodiny a sem tam si sám rovněž zahraje nějakou tu cameo roli.


11.3.1950
Milwaukee, Wisconsin, USA
Jerry Zucker csfd

Jerusalem, I Love YouMilionový závodPrvní rytířDuchBezcitní lidéPolicejní jednotka v barváchBláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapasBláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachuBláznivá střelaThe Kentucky Fried MovieKamarád taky rádSvatba mého nejlepšího příteleProcházka v oblacíchAstmaCena za slávuApparitions: The Visual Effects of GhostGreatest Movie Love ScenesThe 50 Greatest Comedy FilmsMaking 'Rat Race'Your Studio and YouThe Midnight Special


Aktualizace osobnostního profilu Jerry Zucker: 10.11. 2023 11:47