Damson Idris 32 let


Damson Idris je britský herec a producent. Narodil se nigerijským rodičům a je nejmladším ze šesti dětí. Byl vychováván pouze jeho svobodnou matkou, která mu od mladého věku vnukovala ambice a tvrdou práci. Již jako malý rád bavil rodinu a přátele, už na začátku tedy bylo zřejmé, jak přirozený je jeho talent pro umění.

O pár měsíců později byl obsazen do malých rolí v několika britských televizních seriálech. Zahrál si v seriálu Miranda (od r. 2009), Doctors (od r. 2000) a Casualty (od r. 1986). Teprve v roce 2017 debutoval Idris v Hollywoodu, kde hrál hlavní roli Franklina Sainta, mladého pouličního podnikatele v seriálu Sněží! (od r. 2017). Seriál získal skvělé ohlasy nejen u kritiků, ale také u fanoušků.

Poté, co prokázal své herecké schopnosti, Idris pokračoval v televizních rolí. V epizodě Smithereens seriálu Black Mirror (od r. 2011) vidíme Idrise jako Jadena, stážistu velké společnosti pro sociální média „Smithereen“, a jsme svědky důsledků nadměrného používání stránek sociálních sítí a toho, jak mohou odvrátit společnost od skutečného světa. Ve své roli v epizodě Replay seriálu The Twilight Zone (od r. 2019) hrál postavu Doriana Harrisona.

Jeho debut ve filmu přišel o něco dříve, a to v roce 2012 ve filmu Můj bratr ďábel. Jeho další role byla ve filmu City of Tiny Lights, jehož příběh vypráví o soukromém detektivovi, který vyšetřuje zmizení ruské prostitutky. Během dalších dvou let si zahrál ve filmech Megan Leavey, Farming, Cizinec ve vlaku a Astral. Objevil se též ve filmu z dílny Netflix nesoucí název Outside the Wire.


2.9.1991
Peckham, Londýn, England, Velká Británie
Damson Idris csfd

Untitled Formula One Racing MovieZa čárouAstralCizinec ve vlakuFarmingMegan LeaveyCity of Tiny LightsMůj bratr ďábelRojSněží!The Twilight ZoneČerné zrcadloBabylonNezvěstníMirandaDoctorsCasualtySavage x Fenty Show Vol. 4The Drew Barrymore ShowSteve Varley ShowGQ 10 EssentialsRed Carpet ReportSidewalks Entertainment


Aktualizace osobnostního profilu Damson Idris: 17.4. 2024 23:21