Richard Hell 74 let


Americký punkrockový zpěvák, spisovatel, básník, baskytarista a herec Richard Hell se narodil jako Richard Lester Meyers 2.října 1949 v Lexingtonu ve státě Kentucky. V roce 1972 spoluzaložil 186 cm vysoký Richard skupinu Neon Boys, ze které se později stává slavná skupina Television.

Richard Hell si zahrál v povedených punkových dokumentech Blank Generation (1976) , Final Reward (1978), nebo v Punking Out (1978). Od té doby se jeho persona běžně objevuje v hudebním dokumentech, zmiňující počátky punkrockové subkultury. Richard Hell napsal také scénář k punkovému snímku Blank Generation (1980), kde si zahrál jednu z hlavních rolí. Jako herec se Richard objevil během 80. a 90.let ještě v několika snímcích různé kvality.

V roce 1986 se Richardovi narodila dcera Ruby, kterou má se zpěvačkou kapely Scandal - Patty Smyth, se kterou byl v té době krátce ženatý. V devadesátých letech hrál se skupinou Dim Stars a vydává dvě sólová alba Go Now (1995) a Another World (1998). Poté se věnuje výhradně spisovatelské činnosti. Od roku 2002 je Richard ženatý s dlouholetou přítelkyní, herečkou Sheelagh Bevan.


2.10.1949
Lexington, Kentucky, USA
Richard Hell csfd

Burning Down the HouseWhat About MeNo PicnicHledám Susan. Zn.: ZoufaleGeek Maggot BingoSmithereensBlank GenerationFinal RewardAmerika v sedmdesátých letechTričko - geniální vynálezBurning Down the House: The Story of CBGBOil City ConfidentialLlik Your IdolsNY77: Mrazivý rok v pekleOnce Upon a Time in New York: the Birth of Hip Hop, Disco and PunkSedm epoch rockuThe Story of PunkWe Jam Econo: The Story of the MinutemenEnd of the CenturyHey! Is Dee Dee Home?Un-Defining PunkPop Odyssee 2 - House of the Rising PunkBlind LightWe're Outta Here!Punk and the PistolsGang of Souls: A Generation of Beat PoetsBiographyThe Blank GenerationSadness at Leaving


Aktualizace osobnostního profilu Richard Hell: 9.12. 2023 19:10