Gene Simmons 74 let


Americký hudebník, zpěvák, herec a podnikatel Gene Simmons (rodným jménem Chaim Witz) strávil první léta života v Izraeli. Jeho otec byl tesař, matka pracovala v domácnosti. V osmi letech s ní emigroval do USA, usadili se v New Yorku. Otec rodinu opustil, když byly malému Chaimovi tři roky. V Americe si Chaim změnil jméno na Gene Klein a později Gene Simmons.

Když ale začátkem osmdesátých let po odchodu Crisse a Frehleyho začala sláva KISS upadat, Simmons dočasně přenechal vůdčí postavení v kapele Stanleymu a sám se vrhnul na filmovou dráhu. Jeho prvním filmem byl thriller ÚTĚK ROBOTŮ z roku 1984, dalšími byly např. TRICK OR TREAT (1986) nebo ZATYKAČ: MRTVÝ NEBO ŽIVÝ (1987). Žádný z filmů, v nichž se objevil, ale nezaznamenal významnější úspěch a Simmons se opět začal víc soustředit na hudbu.

V devadesátých letech skupina začala pořádat pravidelná setkání s fanoušky a na několika z nich se objevili i bývalí členové Ace Frehley a Peter Criss. V roce 1996 se do kapely vrátili a KISS uspořádali úspěšné celosvětové turné. I v novém tisíciletí jsou Kissáci aktivní, stále koncertují po celém světě (mj. dvakrát v Praze a jednou v Bratislavě) a v roce 2009 vydali nové album SONIC BOOM. Gene Simmons žije v Beverly Hills s dlouholetou partnerkou, herečkou a bývalou Playmate Shannon Tweed a dětmi Nickem (21) a Sophií (18).


25.8.1949
Tirat Karmel, Izrael
Gene Simmons csfd

Armed ResponseProč právě on?Scooby-Doo a skupina KissMery v očekáváníExtraktDetoroito Metaru ShitiMetál a RockSea TalesKISSology: The Ultimate KISS CollectionBuď v kliduKiss: Rock the Nation - LiveKiss: AnimalizeKiss: Live in Las VegasTak už konečně chcípni!Z nuly hrdinouMy first MisterTěžkej rockDetroit Rock CityKiss: KonfidentialKrvavý surfZatykač: Mrtvý nebo živýKoledu, nebo něco proveduPříliš mladý aby zemřelÚtěk robotůKISS potkávají fantoma parkuAngie TribecaTým ŠkorpionKriminálka Las VegasVítejte ve ŠvédskuCastle na zabitíRobot ChickenGriffinoviTřetí hlídkaTatík Hill a spol.MiléniumMiami ViceStopařHledání zítřkaIn Search of Darkness: Part IIILee Kerslake: Not on the HeepBiography: KISStoryRock Camp


Aktualizace osobnostního profilu Gene Simmons: 30.10. 2023 17:19