Liana Liberato 28 let


Mladá a nadějná Liana Daine Liberato, jak zní její celé jméno, pochází z texaského Galvestonu, kde se 20. srpna 1995 narodila. V jejím rodném městě začala již od mala tíhnout k herectví a již v sedmi letech účinkovala v Galveston: The Musical. V deseti letech se zúčastnila týdenního hereckého kempu v Kalifornii a zde již nebylo daleko k upoutání pozornosti těch správných lidí, a také že se tak stalo: Lianino přirozené charisma zaujalo jednoho z agentů, který jí nabídl, zda se nechce podívat do Hollywoodu.

Do filmového světa Liana pronikla v roce 2007 a hned hlavní rolí desetileté dívky Cadi Forbes v dramatu POSLEDNÍ HŘÍCH (The Last Sin Eater), kde si zahrála po boku Louise Fletcher a Henryho Thomase. Následovala role v romantickém příběhu DANIELLE STEEL: PŘÍSTAV NADĚJE (Safe Harbour, 2007) a epizodní role v seriálech DR. HOUSE a ZÁKON GANGU. Vidět jsme ji mohli také v klipu k písni 7 Things od Miley Cyrus.

Pak přišel rok 2010 a pravděpodobně zatím největší Lianin úspěch: role v dramatu TRUST, kde si po boku Clivea Owena a Catherine Keener zahrála čtrnáctiletou Annie obtěžovanou a sexuálně zneužitou pedofilem, se kterým se seznámila přes internet. Liana v této roli podala tak vynikající výkon, že získala Stříbrného Huga pro nejlepší herečku na MFF v Chicagu.

Následující filmy TRESPASS (2011), kde se setkala s Nicolasem Cagem a Nicole Kidman či připravované filmy, které jsou v různých stadiích natáčení či postprodukce THE EXPATRIATE (2012), FREE RIDE (2012) či WRITERS (2013) napovídají, že se Liana Liberato stává v Hollywoodu poměrně vyhledávanou mladou herečkou a čeká ji hvězdná a zářná herecká budoucnost.


20.8.1995
Galveston, Texas, USA
Liana Liberato csfd

Hidden ExposureNaprostý zabijákVřískot 6DigKe hvězdámThe Beach HouseBanana SplitDůkaz muže1 Mile to YouJeptiškaTo the BoneDear EleanorCo s láskouZůstaň se mnouFree RideHauntJake a JakeAgent na útěkuSpisovateléTerorTrustDanielle Steelová: Přístav bezpečíPoslední hříchBased on a True StoryA Million Little ThingsLehké jako pírkoAnatomie lžiZákon ganguDr. HouseKriminálka MiamiOdložené případyJAGKygo feat. OneRepublic - Stranger ThingsBite the HandNobody KnowsDay by DayGood Day L.A.


Aktualizace osobnostního profilu Liana Liberato: 30.10. 2023 15:55