Kryštof Hanzlík 61 let


Syn spisovatele, básníka a scenáristy Josefa Hanzlíka, nastoupil po maturitě v roce 1980 do Filmového studia Barrandov jako asistent režie a až do roku 1990 tu působil jako pomocný režisér. Spolupracoval s významnými režiséry, jak českými (mj. Ladislav Rychman, Václav Vorlíček, Antonín Moskalyk, Jiří Krejčík) tak zahraničními (Bob Hoskins, Margarethe von Trottaová).

V následujících filmových a televizních projektech obrátil pozornost především na pohádkové a komediální příběhy. Věnuje se též skládání hudby a písní, jež používá i ve svých filmech. Napsal sérii rozhlasových večerníčků, vydaných knižně pod názvem Kristýnka: pohádky z říše fialových motýlů (1995).


4.5.1962
Praha, Československo
Kryštof Hanzlík csfd

Hospoda U bílé kočkyTajemství dešťového pokladuUlice: Velká trojkaCrash RoadDva na schodištiKrálovský slibVěrní abonentiZimní vílaDo nebíčkaLegend of a Lady Bird, ThePoslední přesunOrdinace v růžové zahraděTo nevymyslíš!UliceKabátTrapasMusíme si pomáhatZapomenuté světloKonec básníků v ČecháchNa lavici obžalovaných justicePetr Hapka


Aktualizace osobnostního profilu Kryštof Hanzlík: 10.11. 2023 08:57