Lynn Collins 46 let


Viola Lynn Collins pochází z Texasu, kde se narodila 16.05.1977. Jako většina herců i ona začínala na divadle a v televizi. Mihla se v seriálech ZÁKON A POŘÁDEK nebo PUSH, NEVADA a v několika nevýrazných televizních filmech. Více se jí dařilo na jevišti, kde hrála převážně v Shakespearových hrách. Po studiích na Julliard drama school v New Yorku, získala roli Ofélie v Hamletovi, kterého hrál Liev Schreiber.

Následovaly snímky 50 x A STÁLE POPRVÉ, DŮM U JEZERA či horor BROUK, pokaždé se však jednalo o vedlejší role. Větší příležitostí pro ni byla komedie ZMATENÁ DUŠE, kde si zahrála po boku Matthew Perryho. S oceňovaným tvůrcem Alanem Ballem spolupracovala na filmu DŮVĚRNOSTI a objevila se i v první řadě jeho seriálu TRUE BLOOD. Nezalekla se ani otevřených sexuálních scén, kterých tu má s Ryanem Kwantenem poměrně dost. Letos zářila v akčním spektáklu X-MEN ORIGINS: WOLVERINE, kde ztvárnila mutantku Kaylu Silverfox. Při konkurzu navíc porazila i své zkušenější kolegyně Kelly Hu a Maggie Q.

Ve volném čase se ráda věnuje astrologii a hlavně historii: ,,Když hrajete nějakou historickou postavu musíte si o období, ve kterém se děj odehrává, hodně přečíst a naučit. To já dělám hrozně ráda. K lepšímu výkonu mi potom pomáhá i kostým a různé paruky.“ Hrála v divadle Ahmanson v Los Angeles, momentálně žije střídavě mezi New Yorkem a Londýnem. Od roku 2008 je vdaná za herce a modela Stevena Straita.


16.5.1977
Houston, Texas, USA
Lynn Collins csfd

House in the HamptonsJames the SecondBeneath UsKraj světaDead Women WalkingCowboy DrifterLost in the SunMatters of the HeartThe Hollow PointPlíživé zloOccultJohn Carter: Mezi dvěma světyUnconditionalAngels CrestTřídní srazKrvavý potokNejistotaX-Men Origins: WolverineEavesdropLife in Flight23DůvěrnostiZmatená dušeBroukDům u jezeraThe Dog Problem50x a stále poprvéKupec benátskýPřes noc třicítkouKašlu na láskuNever Get Outta the BoatOne for the MoneyEarth AngelsŽiví mrtvíBoschThe FixManhuntHitRECord on TVV utajeníJak prostéTrue Blood: Pravá krev


Aktualizace osobnostního profilu Lynn Collins: 4.11. 2023 01:41