Sidse Babett Knudsen 55 let


Dánská herečka Sidse Babett Knudsen se narodila 22. listopadu 1968 v Kodani. Jejími rodiči jsou fotograf Ebbe Knudsen a učitelka Susanne Andersen. Herectví studovala v Paříži a poté v New Yorku. Po návratu do Dánska vystupovala s experimentálním souborem Far302 či hrála v Královském divadle v Kodani.

Český divák měl možnost objevit tuto skvělou herečku především díky filmové tragikomedii dánské režisérky Natashy Arthyové, STARÝ, NOVÝ, PŮJČENÝ A MODRÝ (v originále: Se til venstre, der er en svensker), který pojednává o neočekávaném a osudovém životním zvratu mladé Katrin. Sidse Babett Knudsen i nadále pracuje pro divadlo, film i televizi. Její zatím posledním filmem je komedie z roku 2008 BLÅ MÆND.


22.11.1968
Kodaň, Dánsko
Sidse Babett Knudsen csfd

Club ZeroEhrengard: Umění svádětSestry v sedleJsme jedné krveLimboCesta za živou vodouKapitán BimsePřekladateléUndtagelsenRošťák VitelloTakové krásné šatyNekonečná cesta150 miligramůHologram pro králeInfernoTalárPestrobarvec petrklíčovýRychlochůzeTéměř dokonalýTerapeutPřes ulici, pod vodouÆblet & ormenBlå mændS dovolenímPo svatběFakír z kouzelné země BilbaoVilla paranoiaStarý, nový, půjčený a modrýDítě, které se chtělo stát medvědemFukssvansenMonin světMaxZázrakMifuneTen jedinýMotelloLet's get lostAgentVládaTed LassoPřes mrtvolyKatastrofaVitelloPhilip K. Dick's Electric DreamsWestworld


Aktualizace osobnostního profilu Sidse Babett Knudsen: 22.11. 2023 12:00