Marie Doležalová 37 let


Tato herečka je karvinskou rodačkou, dětství však strávila v Trutnově, kam se s rodiči přestěhovala. Už jako dítě si vyzkoušela hrát na divadelním podiu, když vystoupila s malou rolí v indiánském eposu, a rovněž byla členkou dětského dramatického kroužku. Po konci jejího základního vzdělání tak nebylo pochyb, že její kroky nebudou vést nikam jinem než do hudebně dramatického oddělení Pražské konzervatoře, kde v roce 2007 úspěšně odmaturovala. Už od studentských let Marie procházela mnoha metropolitními divadly a v současné době je její domovskou scénou Divadlo Na Fidlovačce.

Marie Doležalová je také úspěšná na literárním poli. Od roku 2014 píše blog Kafe a cigárko. Za tuto činnost byla dokonce odměněna prestižním literárním oceněním Magnesia Litera. Pro úspěch jejího blogu ke konci roku 2015 vydává jeho knižní obdobu s podtitulem Historky z hereckého podsvětí.

Herečka si získává na popularitě zejména díky chytrým a vtipným textům, svoji bezprostředností a velkou spontaneitou spojenou s komickým vystupováním.


24.1.1987
Karviná, Československo
Marie Doležalová csfd

Sezn@mkaParádně pokecalPrincezna a písařDefinice láskyPraho, má láskoOsudové penízeŠejdremPusinkyLojzička je čísloTerapieHelenaKafe & CigárkoKrmelec U MuflonaSvět pod hlavouŽivot a doba soudce A. K.Doktor MartinKriminálka AndělNeviditelníVyprávějObchoďákAféryComeback


Aktualizace osobnostního profilu Marie Doležalová: 30.10. 2023 23:29