George Macready (1899 - 1973)


„Padouchy hraji čistě akademickým způsobem. V jádru jsem neškodný a laskavý člověk.“George Peabody Macready Jr. byl americký herec, jak filmový a televizní, tak divadelní. Jeho výrazný hlas, uhlazený vzhled a ostré rysy v obličeji z něj dělaly perfektního představitele záporných mužů. Postavy, které ztvárňoval, byly často zástupci vyšších tříd, autoritativní, ambiciózní a inteligentní.

V roce 1957 ho režisér Stanley Kubrick obsadil do svého protiválečného dramatu Stezky slávy. Macready zde ztvárnil francouzského generála, který filmu posloužil jako symbol hloupé válečné mašinérie. Dále se objevil ve filmech jako Sedm květnových dní, Velké závody nebo Dead Ringer. Ve filmu Tora! Tora! Tora! ztvárnil amerického ministra zahraničí.

Posledním filmem, ve kterém si zahrál, byl horor The Return of Count Yorga z roku 1971. Zemřel o dva roky později na plicní emfyzém a jeho tělo bylo darováno lékařské univerzitě UCLA z Kalifornie.


29.8.1899
Providence, Rhode Island, USA
2.7.1973
Los Angeles, California, USA
George Macready csfd

The Return of Count YorgaCount Yorga, VampireTora! Tora! Tora!Daughter of the MindYoung Lawyers, TheFame Is the Name of the GameMemorandum for a SpyThe Human DuplicatorsVelké závodyDead RingerKam se poděla láskaSedm květnových dníTaras BulbaTwo Weeks in Another TownJet Over the AtlanticThree Musketeers, TheAligátoří lidéPlunderers of Painted FlatsGunfire at Indian GapStezky slávyThe AbductorsPolibek před smrtíThunder Over ArizonaDuffy of San QuentinVera CruzI Beheld His GloryJulius CaesarTen cizinec měl zbraňThe Golden BladeTreasure of the Golden CondorThe Green GloveDetektivní příběhLiška pouštěTarzan v nebezpečíThe Golden HordeA Lady Without PassportFortunes of Captain BloodRogues of Sherwood ForestThe Desert HawkThe NevadanAlias Nick BealJohnny AllegroKnock on Any DoorThe Doolins of OklahomaBeyond GloryCoroner CreekThe Black ArrowThe Gallant BladeThe SwordsmanVelké hodinyDown to EarthGildaThe Bandit of Sherwood ForestThe Fighting GuardsmanThe Man Who DaredThe Return of Monte CristoThe Walls Came Tumbling DownA Song to RememberCounter-AttackDon Juan Quilligan


Aktualizace osobnostního profilu George Macready: 4.4. 2024 17:06