Yvonne Přenosilová (1947 - 2023)


Česká zpěvačka a bývalá moderátorka Yvonne Přenosilová se narodila 2. července 1947 v Praze. Absolvovala dvanáctiletku v pražské Libni. Její otec byl generálem a rád zpíval černošské spirituály.

V roce 1965 uspořádala dva úspěšné koncerty v anglických klubech a vystupovala v televizi. Nejcennější vystoupení bylo v nejpopulárnějším pořadu britské televize READY, STEADY, GO! společně se skupinou Rolling Stones.

V Mnichově, kde žila 26 let, se neúspěšně pokusila o hudební kariéru. Nejdříve pracovala u společnosti British Airways. Zde se seznámila se svým manželem advokátem von Schuckmannem. V Německu se stala redaktorkou Rádia Svobodná Evropa a spolupracovala s Karlem Krylem. V roce 1994 se natrvalo vrátila do Prahy. Má syna Maxmiliána Philipa, který žije se svým otcem v Německu.

Je považovaná za průkopnici českého rhythm and blues arock and rollu. Zpívala po velké části Evropy. Dnes pracuje jako rozhlasová redaktorka v Country Radiu a občas zpívá. Zahrála si ve filmech KONKURS, DITA SAXOVÁ a KULHAVÝ ĎÁBEL.


2.7.1947
Praha, Československo
11.9.2023
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Yvonne Přenosilová csfd

Vše nejlepšíVšechno nebo nic60 pečetíBarrandovský SilvestrJeště jednou Galashow 60Novotný za humnySejdeme se na CibulceTelevizní legendyKouleBarrandovský videostopKolo plné hvězd7 divů ČeskaHvězdy na cestáchTOP STAR70 minut s Evou Pilarovou a jejími hostyZázraky přírodyInterview B.T.Mr. GSTOP STAR magazínSouboj hitůPárty s kuchařemČétéčkoO češtiněVšechnopártyDementiKam zmizel ten starý songMilane, Milane, ať se ti nic nestane!Tenkrát na východěUvolněte se, prosímBlízká setkání Václava NeckářeSilvestrovské taneční hodinyAbeceda hvězdJsou hvězdy, které nehasnouJá a moji synové...Taxi, prosím !Všichni zlatí slavíciAť se lidi mají rádi... aspoň dnesPřesčasKrásný ztrátyP.F.Banánové rybičkyMy rádi jímeSilvestrovský koktejl 1999ČtveráciNa plovárněNikdo není dokonalýCarusošouHoroskopičinyČundrcountryshowKavárnička aneb Dlouho jsme se neviděliKufrLegendy taneční hudbyŠanceŠarádaKavárnička dříve narozenýchABECEDA5. album SupraphonuGramohit 674. album SupraphonuVysílá studio A


Aktualizace osobnostního profilu Yvonne Přenosilová: 5.4. 2024 08:14