Jindra Bartošová 61 let


Zelenooká romantička se zářivě živým pohledem Jindra Bartošová se narodila v Praze 26.5.1962. Ve svém ranném mládí navštěvovala krátce lidovou školu umění, kde se zaměřovala většinou na zpěv a divadelní hru. V tomto období její oblíbenou zálibou byla také skicová malba a jízda v tramvajích po Praze. Začátkem druhé poloviny sedmdesátých let se podařilo Jindře projít konkurzem na celovečerní rodinný film LEŤ PTÁKU, LEŤ! z roku 1978, kde si zahrála roli Markéty a zároveň tím i započal její debut u filmu. Na konci sedmdesátých let pak na sebe výrazně upozornila široké publikum v dramatickém televizním seriálu ZKOUŠKY Z DOSPĚLOSTI (1979) v roli trochu naivní a zasněné Lucie.

Na konci osmdesátých let Jindra vystupuje už jen v televizních pohádkách, kde většinou hraje kladné role ( MARUŠKA, KOUZELNICE OD KŘÍDOVÉHO POTOKA a ČERTOVA SKÁLA). Příležitostně také dabovala zahraniční filmy na Barrandově a v České televizi ( Bolest lásky, Americká manželka, Muž bez domova, Tři dny Kondora, Buď nevěrná a nedívej se s kým ). V devadesátých letech se Jindra Bartošová odstěhovala do finských Helsinek, kde žije s filmovým stříhačem Emilem Ptáčkem.


26.5.1962
Praha, Československo
Jindra Bartošová csfd

Kouzelnice od Křídového potokaČertova skálaPřezůvky štěstíZastihla mě nocDlouhý čas nadějeProdloužený časEvo, vdej se!V podstatě jsme normálníV hlavní roli Oldřich NovýMartinec a ti druzíLeť, ptáku, leť!Strom pohádekZkoušky z dospělostiInženýrská odyseaSmutek bláznivých panenBakaláři


Aktualizace osobnostního profilu Jindra Bartošová: 4.10. 2023 10:34