Jana Kubátová 62 let


Jana Matiášková provdaná Kubátová (* 27. 2. 1962 Praha) pěvecké vlohy patrně zdědila po matce, profesorce zpěvu. Jako školačka začínala v televizi nejprve s dabingem, pak hrála dětské a dívčí role v inscenacích a seriálu ZKOUŠKY Z DOSPĚLOSTI (1979), kde na sebe upozornila úlohou obrýlené, zakomplexované a hubaté středoškolačky. Od ukončení studia hudebně-dramatického oboru Pražské konzervatoře (1983) působí v plzeňském Divadle J. K. Tyla, na jehož scéně se zpočátku uplatňovala zejména v hudebním a operetním repertoáru.

Ve filmu vytvořila jen několik menších postav, např. hrdinovy spolužačky (MŮJ BRÁCHA MÁ PRIMA BRÁCHU, 1975), služky (ZÁCHVĚV STRACHU, 1983), děvčete (KATAPULT, 1983) a sekretářky (DOBRÉ SVĚTLO, 1985). Na televizní obrazovce se objevila ještě v dalších seriálech (MALÝ PITAVAL Z VELKÉHO MĚSTA, 1982 a DRUHÝ DECH, 1988), aby se pak s filmováním zřejmě natrvalo rozloučila.

Jana Kubátová se angažuje na divadelním poli také jako asistentka režie a spolupracuje s Českým rozhlasem. Stále především intenzívně hraje, mezi připravované inscenace patří Lakomec a Pygmalion. Kromě divadla se věnuje chovu a tréninku dostihových koní. Své tři překážkové koně údajně pečlivě připravuje na Velkou pardubickou. Chce být první herečkou na světě, která odchová a natrénuje vítěze tohoto věhlasného závodu.


27.2.1962
Praha, Československo
Jana Kubátová csfd

Romance o vodníkoviZkouška kvalityDobré světloZáchvěv strachuJohnny si vzal puškuKatapultPles na rozloučenouV hlavní roli obhájceJdi za štěstímVysokofrekvenční píšťalyMůj brácha má prima bráchuTen kůň musí pryčPřijela k nám pouťSpecialistéPolicie ModravaRédlVzteklinaTrpaslíkModré stínyDruhý dechMalý pitaval z velkého městaZkoušky z dospělostiPokračování příštěVe státním zájmuCelebrity s. r. o.Nemožní lidé, co?S tvojí dcerou neBakalářiExperimentŠťastný a veselý vrátného MetelkyCeny Thálie 2013


Aktualizace osobnostního profilu Jana Kubátová: 17.11. 2023 05:58