Václav Knop 74 let


Narodil se v roce 1949 v Turnově. Pochází z učitelské rodiny. Po střední škole vystudoval DAMU. Působil v několika divadlech, např. v Činoherním Klubu v Ústí nad Labem a v Národním divadle.

Václav hrál v několika filmech a to hlavně menší role. Např. HLUČNÁ SAMOTA, NEBOJSA, JAK BÁSNÍCI NEZTRÁCEJÍ NADĚJI, OBSLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE, TAJEMSTVÍ, UZAVŘENÝ PAVILON aj. Mohli jsme ho vidět i v seriálech. Např. DOBRODRUŽSTVÍ KRIMINALISTIKY, NÁHRDELNÍK a HOSPODA, kde hrál svoji nejznámější roli, díky níž si ho zapamatovalo mnoho diváků. Byla to postava "profesora" tělocviku Jonáše.


6.10.1949
Turnov, Československo
Václav Knop csfd

ZbojníkAbstinentDvojníciDuch nad zlatoPřijde letos Ježíšek?Bastardi 3LidiceHrobníkZakázaný člověkKanadská nocV hlavní roliMuž a stínSwingtimeObsluhoval jsem anglického králeI ve smrti samiJak básníci neztrácejí nadějiBankrotářiDas siebte FotoPátek čtrnáctéhoVražda u jezeraWaterloo po českuChytit vítrKrysyNenávistPražský duetNa hraněPrstenKrál blázenDiamantové mečePříliš hlučná samotaVekslák aneb Staré zlaté časyKrál posledních dnůTajemstvíBrundibárPoslední zastávka smrtSvědek umírajícího časuUzavřený pavilónDivoká srdceMuka obraznostiO podezíravém králiPravo na prošlojeRomance o vodníkoviUzavřený okruhVolná nohaVíš jak zpívá zvonek...?Zkouška kvalityKdoví, kdy začne svítatNebojsaRukojmíStupně poraženýchMágAntonyho šanceLokisPhilippe de Monte - Zdrženlivý VlámPřezůvky štěstíJán LiterátKus životaDlouhý čas nadějeStraka v hrstiSkleněný dům


Aktualizace osobnostního profilu Václav Knop: 30.10. 2023 13:14