Rani Mukherjee 46 let


“Jsem tady abych hrála, bavila a dělala dobré filmy...“

Rani Mukerdží žije v Bombaji, mluví plynně čtyřmi jazyky, získala desítky ocenění: do roku 2009 šestinásobná držitelka herecké ceny Filmfare (indická obdoba Oskara) a čtyřnásobná co se týká cen IIFA (Mezinárodní indické filmové akademie). Do roku 2006 její filmy vydělaly přes pět miliard rupií. Jako svůj koníček uvádí tanec (cvičí se v Odissi, jedné z osmi základních forem indického tance), oblíbeným jídlem je ryba od maminky a milovaným dárkem diamantový prsten od otce. Jejím oblíbeným filmem je TITANIC (1997) a píseň “My Heart Will Go On“. Nepije studené nápoje.

Studovala střední školu Maneckji Cooper v Juhu a vysokou Mithibai College v Bombaji. Po malém cameu ve filmu svého otce z roku 1992 herecky debutovala v rodinném dramatu RAJA KI AAYEGI BARAAT (1997). Jako představitelka znásilněné oběti zaujala, film však kasovně propadl a ona se vrátila na školu. Za dva roky byla před kamerou znova: režisérský debut Karana Johara KUCH KUCH HOTA HAI (1998) s Shahrukhem Khanem a Kajol se stal trhákem a Rani se dočkala první ceny Filmfare pro "nejlepší herečku ve vedlejší roli". Režiséři ji začali brát vážně. Stojí za zmínku, že Johar zprvu uvažoval o jejím předabování a Rani mu zpočátku dávala za pravdu. Zapracovala však na své výslovnosti a dnes, jak tvrdí, je se svým projevem spokojena.

Zpívala v té době v několika filmech, s výjimkou BADAL však většina propadla a její čas měl teprve přijít. V roce 2001 zazářila vedle Salmana Khana a Preity Zinty v romantickém dramatu CHORI CHORI CHUPKE CHUPKE Abbase Mustana. Rani v něm hraje ženu, která není po potratu schopna otěhotnět a najímá si proto "náhradní matku". Vedle Viveka Oberoie zazářila v SAATHIYA (2002), úspěšném u kritiky i diváků. Za roli medičky, která bojuje s faktem, že má být jako mladá provdána, získala cenu kritiky za “nejlepší herecký výkon“ a nominaci na cenu Filmfare pro “nejlepší herečku“.


21.3.1978
Kalkata, Indie
Rani Mukherjee csfd

Mrs. Chatterjee vs NorwayBunty Aur Babli 2Koochie Koochie Hota HaiMardaani 2HichkiZeroNeohroženáBombay TalkiesAiyyaaTalaashNo One Killed JessicaAť srdce řekne hurኝastná náhodaLáska z nebesThoda Pyaar Thoda MagicLaaga Chunari Mein Daag: Journey of a WomanOm Shanti OmSaawariyaTa Ra Rum PumBaabulNikdy neříkej sbohemBlackBunty a BabliVzpouraZamilovaný duchJá a tyVeer-ZaaraYuvaCalcutta MailChalte ChalteChori ChoriLOC: KargilZítřek už možná nepřijdeChalo Ishq LadaayeMujhse Dosti Karoge!Pyaar Diwana Hota HaiSaathiyaBas Itna Sa Khwaab HaiChori Chori Chupke ChupkeNayak: The Real HeroNěkdy veselo někdy smutnoBadalBichhooHadh Kar Di AapneHar Dil Jo Pyar Karega...Hey RamKahin Pyaar Na Ho JaayeHello BrotherMannMehndiNěco se dějeOtrokRaja Ki Ayegi BarratC.I.D.Romantici z BollywooduBollywood Queens Vol. 2Gambling, Gods and LSDBollywood im AlpenrauschDus Ka Dum


Aktualizace osobnostního profilu Rani Mukherjee: 2.11. 2023 15:34