Morena Baccarin 44 let


Tato herečka, jejíž křestní jméno ve španělštině znamená brunetka (což se k jejímu vzhledu skvěle hodí) přišla na svět 2. června 1979 v brazilském Rio de Janeiro, kde žila do svých 10 let, ale poté se její rodina přestěhovala do New Yorku, kde také Morena vyrostla. Její matkou je známá brazilská herečka Vera Setta, otec je Ital, který pracuje jako editor zpráv pro jednu televizní společnost. Její mladší bratr žije dosud v New Yorku a je také "tak trochu umělec", jak o něm Morena říká. V New Yorku navštěvovala konzervatoř Fiorella LaGuardiy a divadelní obor na Juilliard School. Tam vystupovala v několika rolích, včetně Mary Stuart, The Seagull, The Importance of Being Earnest a Love's Labours Lost.

V roce 2003 hrála hlavní roli v seriálu stanice Fox STILL LIFE, ale série se neujala a světlo světa spatřilo jen 6 epizod. Po SERENITY (2005) účinkovala v epizodních rolích několika seriálů - JUSTICE LEAGUE (2005-2006, 3 epizody), O.C. (2006, 3 epizody), KITCHEN CONFIDENTAL (2006), HOW I MET YOUR MOTHER (2006), JUSTICE (2006), LAS VEGAS (2006). A poté dostala další výraznou roli - Adrii v seriálovém hitu STARGATE SG-1 (2006-2007), prý mj. protože se velice líbila scénáristům tohoto seriálu ve Firefly v roli Inary. Adrie, vůdce Oriů, hlavního nepřítele v posledních dvou sezónách této série, byla pro ni v mnohém jiná - mj. protože se jednalo o nejednoznačně zápornou roli. Tu si zopakovala i ve filmu STARGATE: THE ARK OF TRUTH (2008), který zakončil celý příběh s Orii. Mezitím jste ji mohli spatřit i v TV snímku SANDS OF OBLIVION (2007), kde si zahrála postavu archeoložky Alice Carter. Zahrála si také v několika dílech amerického seriálu z lékařského prostředí HEARTLAND (2007) a to ošetřovatelku Jessicu Kivala.

Na podzim 2009 se objevila v pilotu seriálu "V", který je remakem sci-fi série z 80. let. Morena zde zcela změnila image - pro roli vůdkyně mimozemských ještěrů v lidské podobě musela zapůsobit seriózním, chladným a zralým dojmem, proto se ze sexy dlouhovlasé ohnivé bohyně změnila v krátkovlasou dámu vypadající starší, než ve skutečnosti je. V prozatím 12-tidílném projektu vystupuje tentokrát jako jednoznačný padouch číslo jedna.

Morena miluje čtení a mezi její oblíbence patří sám Shakespeare. Zbožňuje staré filmy v čele s Casablancou a také ráda vaří. V současnosti žije jak v New Yorku, tak v Los Angeles a svůj čas dělí podle toho, zda natáčí pro televizi nebo hraje na divadle. Jako dítě byla blázen do sci-fi - v tomto žánru sledovala spoustu seriálů a četla množství knížek, ale prý z toho již vyrostla. Teď je spíše fanouškem seriálu CHIRURGOVÉ (Grey's Anatomy).


2.6.1979
Rio de Janeiro, Brazílie
Morena Baccarin csfd

Greenland: MigrationDeadpool & WolverineFast CharlieThe Good HouseWaldoGreenland: Poslední úkrytAž do poslední smrtiÓda na radostDeadpool 2Elliot: Nejmenší sobíkOnce Upon A DeadpoolBatman: Bad BloodDeadpoolŠpiónBack in the DayBatmanův synWarriorsČervený stanVražedné pochybyStolenHvězdná brána: Archa pravdyZamilovaná smrtZapomenutá kletbaSerenityRoger DodgerParfémWay Off BroadwayFlashThe EndgameHome InvasionThe Twilight ZoneGotham


Aktualizace osobnostního profilu Morena Baccarin: 18.3. 2024 11:04