Priyanka Chopra Jonas 41 let


“Jsem šťastná. Nevím jestli právem nebo ne, vím ale, že jsem si všechno musela zatraceně tvrdě odpracovat. Pomož si a Bůh ti pomůže. Každý den je jako zkouška. Věřím, že osud a tvrdá práce jdou ruku v ruce. Studovala jsem zrovna na inženýrku, když matka s bratrem poslali moji fotografii do soutěže Miss India. Ani jsem o tom nevěděla. Jestli tohle není osud, co potom?”

Narodila se v Jamšedpúru, otec Ashok i matka Madhu jsou povoláním lékaři. Má o osm let mladšího bratra Siddharthu. Matka pochází z Biháru, otec zase z pandžábské rodiny usazené v Bareilly (jejímu otci, který jí dnes mimochodem dělá manažera, bylo diagnostikováno nádorové onemocnění jater a musel podstoupit naléhavou operaci). Jako dítě Priyanka trpěla astmatem. Otec, se kterým si byli velmi blízcí, pracoval v armádě a rodina se díky tomu často stěhovala. Část dětství tak strávila v utarpradéšském Rae Barreilly, část v Lucknow, kde začala studovat na dívčí škole La Martiniere. Krátký pobyt na vyšší škole Maria Goretti v Bareilly ji připravil na budoucí studium ve Spojených státech, kde navštěvovala střední školu v massachusettském Newtonu a také v Iowě. V Bostonu se rozhodla stát buď softwarovou inženýrkou nebo kriminálním psychologem. V roce 2000 se vrátila do Indie, nastoupila na školu v Bombaji, kterou ale po úspěchu na soutěži Miss World opustila.

Po zisku titulu začala hrát, debutovala jako Priya v tamilském filmu THAMIZHAN (2002) po boku herce Vijaye, kde zpívala na playback a pak se přesunula do Bollywoodu. Slušná hodnocení přišla už po její první bollywoodské produkci s názvem THE HERO: LOVE STORY OF A SPY (2003) – navzdory pouze podprůměrnému celkovému hodnocení se snímek stal v tom roce co do počtu diváků jedním z nejúspěšnějších. Následující projekt s její účastí, úspěšný romantický muzikál ANDAAZ (2003) s Akshayem Kumarem jí pomohl k ceně Filmfare pro “nejlepší debutantku” i nominaci na cenu pro “nejlepší herečku ve vedlejší roli”. Další filmy však už kasovně propadly a až romantická komedie MUJHSE SHAADI KAROGI (2004) se stala třetím kasovně nejúspěšnějším filmem roku 2004.

Její první zápornou roli, Soniu Roy z thrilleru AITRAAZ (2004), což byl hindský remake Levinsonova thrilleru SKANDÁLNÍ ODHALENÍ (1994) s Demi Moore a Michaelem Douglasem, kritika přijala a díky ní také, jako teprve druhá žena, získala cenu Filmfare pro “nejlepšího padoucha” a druhou nominaci na cenu pro “nejlepší herečku ve vedlejší roli”. Ve stejném roce se zúčastnila světového turné bollywoodských hvězd “Temptations 2004” (Pokušení 2004), na kterém se podíleli také Shahruk Khan, Preity Zinta, Saif Ali Khan, Rani Mukerdji a Aryun Rampal.


18.7.1982
Jamshedpur, Indie
Priyanka Chopra Jonas csfd

Cowboy Ninja VikingZnovu se zamilovatBílý tygrThe Matrix ResurrectionsMůžeme být hrdinovéNo není to romantika?The Sky Is PinkNáš JakePobřežní hlídkaJai GangaajalBajirao MastaniDil Dhadakne DoGundayMary KomBombay TalkiesDeewana Main DeewanaGoliyon Ki Rasleela Ram-LeelaKrrish 3LetadlaShootout At WadalaZanjeerBarfiCesta ohněmTeri Meri Kahaani7 Khoon MaafDon 2Ra.OneAnjaana AnjaaniJaane Kahan Se Aayi Hai!Love Impossible!Holič BilluKamineyWhat's Your Raashee?ChamkuDronaFashionGod Tussi Great HoLove Story 2050My Name Is Anthony GonsalvesPřáteléBig BrotherOm Shanti OmPocta lásce36 China TownAap Ki KhatirAlag: He Is Different.... He Is Alone...DonKrrishTaxi No. 9 2 11BlackmailBluffmaster!KaramSublime Love Story: Barsaat, AWaqt: The Race Against TimeYakeenAitraazAsambhavKismatMujhse Shaadi KarogiPlan


Aktualizace osobnostního profilu Priyanka Chopra Jonas: 6.11. 2023 03:46