Konkona Sen Sharma 44 let


Je dcerou slavné indické herečky, režisérky a scénaristky Aparny Sen, a Mukula Sharma - vědce, spisovatele a novináře. Jejím dědečkem je Chidananda Dasgupta, uznávaný filmový kritik, vědec, profesor, spisovatel a jeden ze zakladatelů společnosti Kalkata Film. Její babička Supriya Dasgupta je sestřenicí legendárního bengálského básníka Jibanananda Das. Konkona je absolventkou Calcutta International School (moderní dívčí střední školy v Kalkatě) a má titul z angličtiny na Stephen's College (2001).

Konkoně byla nabídnuta hlavní role Mira Nair ve filmu, JMENOVEC (2007), ale vzhledem k tomu, že zrovna natáčela jiné filmy, nabídku odmítla. Jednalo se o role duševně nemocné ženy ve filmu 15 PARK AVENUE (2005) a vesnické ženy ve filmu OMKARA (2006). V druhém případě získala za roli cenu Filmfare - nejlepší vedlejší ženský herecký výkon a National Film Award za nejlepší herečku ve vedlejší roli. Následující snímek Termín: Sirf 24 Ghante (2006) však získal jen průměrné hodnocení. V roce 2006 se Konkona Sen Sharma podílela na režijním debutu v 18 minutovém bengálském krátkém filmu s názvem NAAMKORON NA KALA GHODA filmového festivalu.

Dále pak následoval bengálský snímek DOSAR, který měl premiéru na několika mezinárodních filmových festivalech, za který získala cenu nejlepší herečky v Mahindra Indo-American Arts Council. V roce 2007 hrála ve filmu TRAFFIC SIGNAL (druhá spolupráce s Madhur Bhandarkar), ve kterém hrála pouliční prostitutku. Ve stejném roce si zahrála roli Anurag Basu ve snímku METRO. Film zaznamenal velký úspěch jak u diváků, tak u filmových kritiků a Konkoně přinesl druhou cenu Fimfare. Ve stejném roce si také zahrála po boku Rani Mukerji ve filmu LAAGA CHUNARI MEIN DAAG, který nebyl u diváků a ani kritikou přijat. Dalším filmem byl AAJA NACHLE, který byl široce propagovaný jako comeback filmové společnosti Madhuri Dixit. Kritika (Rajeev Masand od CNN-IBN) tehdy popslala její výkon ve filmu jako "... nic menšího než fantastická. Její největší předností je, že se nebojí dělat ze sebe blázna a bezstarostně se smát. Jako výkon v Aaja Nachle je nebojácný a bez zábran.”

V roce 2009 se objevila v nízkorozpočtovém anglicky mluvícím filmu PREZIDENT PŘICHÁZÍ v režii Kunaal Roy Kapur. Film se těšil pozitivnímu přijetí. Další rolí Konkony Sen Sharma byla postava Zoya Akhtar v LUCK BY CHANCE. Film se setkal s velmi pozitivní recenzí, ale jeho finanční příjmy byly velmi nízké. V roce 2009 si zahrála v romantické komedii WAKE UP SID po boku Ranbir Kapoor. Film získal všeobecně pozitivní recenze, Taran Adarsh z bollywoodského Hungama napsal: "Konkona je přirozená až do morku kostí a nejlepší je její lehkost se kterou hraje. Tady je další vítězný výkon této neuvěřitelné umělkyně ".


3.12.1979
Kalkata, Indie
Konkona Sen Sharma csfd

KutteyNeobyčejné příběhyThe RapistDolly, Kitty a zářící hvězdyRamprasad Ki TehrviAkiraLipstick Waale SapneGour Hari Dastaan: The Freedom FileKadambariRezavý mečShesher KobitaEk Thi DaayanGoynar BakshoMeridian LinesShunyo Awnko: Act Zero7 Khoon MaafAtithi Tum Kab JaogeIti 'Mrinalini': An Unfinished LetterMirchRight Yaaa WrongPresident Is Coming, TheWake Up SidŠťastná náhoda8Dil KabaddiFashionAaja NachleLaaga Chunari Mein Daag: Journey of a WomanTraffic SignalŽivot v metropoliDeadline: Sirf 24 GhanteDosarMixed DoublesOmkaraYun Hota Toh Kya Hota15 Park AvenueAmuKarkat RashiStrana 3Chai Pani Etc.Manžel paní IyerovéTitliDívkaAmodiniPicnicIndiraHorká kašeBombajské deníkyBird of DuskA Monsoon Date


Aktualizace osobnostního profilu Konkona Sen Sharma: 20.4. 2024 08:18