Anil Kapoor 67 let


Narodil se 24. prosince 1959 v Mumbaí jako druhé ze tří dětí. Žije s manželkou Sunitou a vychovávají spolu tři děti. Anil Kapoor se vždy považoval za malého snílka a během dětství se bavil tím, že celé dny bosý sbíral prázdné krabičky od cigaret. Už jako sedmiletý dostal možnost zahrát si roli mladého Shashi Kapoora, který se později stal jeho velkým a povzbuzujícím vzorem, ve filmu TU PAYAL MAIN GEET. Naneštěstí se film nikdy nevysílal, ale i přesto se nevzdal a od tohoto okamžiku věděl, že hraní ve filmech je právě to, co chce v životě dělat.

Studoval prestižní univerzitu St.Xaviers, která se pro něj stala naprosto jiným světem. Spolu s Mazharem Khanem se začali účastňovat každoročních divadelních představení, která mu brzy vynesla cenu pro nejlepšího herce na meziuniverzitní soutěži. Díky tomuto úspěchu začal své ambice – stát se opravdovým hercem - zvyšovat. V polovině školního roku byl z univerzity vyhozen pro častou absenci. Konečně se tak otevřela cesta k plnění jeho snu. Jako první zkusil hledat způsob jak se dostat do Pune Film Institute, kde ovšem ztroskotal na písemných testech. Proto se s Mazharem Khanem zapsali do herecké školy Roshana Taneji. Zdokonaloval se jako herec, učil se zpívat a tančit. Přečetl několik biografických knih o Sophii Loren nebo Laurence Olivierovi. Ne ale proto, aby zjistil základní tipy jak hrát, ale aby pochopil co doopravdy znamená být hercem a jak udržovat a zvyšovat svůj talent.

V raném začátku zrodu jeho filmové kariéry dostával většinou malé role ve filmech jako RACHNA (1983), HUMHARE TUMHARE (1979), EK BAAR KAHO (1980) nebo SHAKTI (1982). Poté začal účinkovat pro jihoindické filmaře, kde se objevil ve filmech VAMSA VRIKSHAM (1980) nebo PALLAVI ANU PALLAVI (1983). Ve filmu KAHAN KAHAN SE GUZAR (1986) dostává první malou velkou roli, ale naneštěstí se film dostal na plátna velmi pozdě. Pro něj nejdůležitější okamžik, který mu otevřel cestu k nalezení a obsazení hlavních rolí, byl snímek WOH SAT DIN (1983). Od té doby, jak sám říká, nebylo cesty zpět.

Po úspěšné indické komedii SALAAM-E-ISHQ (2007) se tomuto herci postavila do cesty další šance projevit a zužitkovat své dosavadní herecké umění. A to ve velmi úspěšném a mnoha Oscary oceněném britsko-americkém filmu MILIONÁŘ Z CHATRČE (2008) o chudém indickém chlapci z bombajského slumu, který se zúčastní známé televizní soutěže „Chcete být milionářem“ a od zisku 20 milionů rupií jej dělí jen jedna jediná otázka.


24.12.1956
Chembur, Maharashtra, Indie
Anil Kapoor csfd

FighterIcarus FactorAnimalThank You for ComingJug Jugg JeeyoThárAK vs AKMalangEk Ladki Ko Dekha Toh Aisa LagaPagalpantiTotal DhamaalFanney KhanRace 3MubarakanOasisDil Dhadakne DoWelcome BackBombay TalkiesMahabharatRace 2Shootout At WadalaTezzMission: Impossible - Ghost ProtocolWantedBlack & WhiteMilionář z chatrčeMy Name Is Anthony GonsalvesTashanYuvvraajZávodPocta lásceWelcomeDarna Zaroori HaiHumko Deewana Kar GayeNakshaBewafaaChocolateMy Wife's MurderVstup zakázánMusafirArmaanCalcutta MailBadhaai Ho BadhaaiOm Jai JagadishRishteyLajjaNayak: The Real HeroBulandiHamara Dil Aapke Paas HaiKarobaar: The Business of LovePukarBiwi No. 1Hum Aapke Dil Mein Rehte HainMannRytmusGharwali BaharwaliJhooth Bole Kauwa KaateKabhi Na KabhiDeewana MastanaJudaai


Aktualizace osobnostního profilu Anil Kapoor: 15.11. 2023 14:58