Bipasha Basu 45 let


“Modeling mě už unavoval a nudil, chtěla jsem se vrátit na školu. Nebo se prostě posunout někam jinam. Uvažovala jsem, že si otevřu restauraci. A tehdy přišla první filmová nabídka.“

Už během studií na vysoké škole přidružené ke Kalkatské univerzitě se začala věnovat modelingu. V roce 1996 se v Kalkatě seznámila s modelkou Mehr Jessiou, a ta ji také v prosinci přivedla do modelingové soutěže firmy Ford (Godrej Cinthol Supermodel contest), kterou Basu nakonec vyhrála a v sedmnácti odletěla do New Yorku, kde začala úspěšně vystupovat na předváděcích molech. V letech 2002 - 2011 byl jejím přítelem herec John Abraham, se kterým podle indických médií tvořila "superpár".

Debutovala v mysteriózním thrilleru Abbase Mustana AJNABEE (2001). Představuje v něm vdanou ženu, která dělá vše pro to, aby svedla ženatého přítele svého muže. Za svůj výkon získala cenu Filmfare (indická obdoba Oskara) pro "nejlepší debutantku". V roce 2002 Basu zazářila v akčním snímku TAKKARI DONGA vedle tollywoodské superstar Maheshe Babu a v “romantickém hororu“ Vikrama Bhatta RAAZ, který měl velký kasovní úspěch, stal se filmových trhákem roku a pro Bipašu znamenal první nominaci na cenu Filmfare pro "nejlepší herečku". Za roli v dramatu JISM (2003) s Johnem Abrahamem byla zase nominována na cenu Filmfare pro “nejlepšího záporáka“.

Kromě filmů natočila Bips, jak je někdy přezdívána, slavný klip "Tu" pro album Sonu Nigama a vystoupila i v hudebním videoklipu "Stolen" Jaye Seana. V roce 2004 byla porotkyní na Femina Miss India. Uznání kritiků i ohlas publika si vydobyla rolí v dalším Mustanově thrilleru, RACE (2008), vedle Saifa Ali Khana, Akshaye Khanna, Anil Kapoor a Katriny Kaif. Slušně si v témže roce vedla i v romantické komedii BACHNA AE HASEENO s Ranbirem Kapoorem. Sezónu zakončila muzikálem RAB NE BANA DI JODI (2008) a písní “Phir Milenge Chalte Chalte“. V roce 2009 se údajně měla chystat podepsat smlouvu v Hollywodu (film s Billy Zanem?).


7.1.1979
Dillí, Indie
Bipasha Basu csfd

Aadat DiariesAloneMilenci v časeCreatureHumshakalsMost Welcome 2AatmaRace 2Jodi BreakersPlayersRaaz 3: The Third DimensionDum Maaro DumAakroshLamhaaPankhAa Dekhen ZaraShob Charitro KalponikVšechno nejlepší – To bude jízdaKrásky, bacha!Láska z nebesZávodDhan Dhana Dhan GoalNehlle Pe DehllaOm Shanti OmZákaz kouřeníAlag: He Is Different.... He Is Alone...CorporateDarna Zaroori HaiHumko Deewana Kar GayeJaane Hoga KyaOmkaraPhir Hera PheriÚder 2ApaharanChehraaSacheinShikharSublime Love Story: Barsaat, AVstup zakázánAetbaarIshq Hai TumseMadhoshiRakhtRudrakshFootpathJismRules: Pyaar Ka Superhit FormulaZameenAankhenChor Machaye ShorGunaahMere Yaar Ki Shaadi HaiRaazTakkari DongaAjnabeeDangerousC.I.D.The New 7 Wonders of the WorldBollywood Remixed - Das indische Kino erobert den WestenThe Kapil Sharma Show


Aktualizace osobnostního profilu Bipasha Basu: 19.11. 2023 21:57