Mélanie Thierry 42 let


Mélanie Thierry se narodila 17. července 1981 v Saint Germain en Laye. V období dospívání se navzdory svému drobnému vzrůstu dala na dráhu modelky. Objevila se v několika reklamách a dokonce byla angažována věhlasnou značkou Hermès. Věnovala se také sportovní gymnastice. Teprve ve svých osmnácti letech se rozhodla změnit směr své životní dráhy a zúčastnila se několika castingů na filmové role. Její největší přednost spočívající v atypickém vzhledu jí výrazně pomohla k rychlému nastartování filmové kariéry.

Mélanie Thierry neváhala pustit se i do dramatických a napínavých snímků. Za příklad poslouží filmy ÉCORCHÉS (2005), PARDONNEZ-MOI (2006) či americké drama z produkce HBO, POLOČAS ROZPADU TIMOFEJE BEREZINA (2006). Počínaje rokem 2007 vstoupila Mélanie Thierry na tenký led akčních a sci-fi snímků. Nejdříve se objevila ve futuristickém thrilleru CHRYSALIS (2007) a v roce 2008 natočila hned dva filmy podobného ražení. Pod režijní taktovkou Matthieu Kassovitze ztvárnila po boku Vina Diesela titulní ženskou roli v akčním sci-fi BABYLON A.D. a následně zamotala hlavu hlavnímu hrdinovi v adaptaci slavného comicsu LARGO WINCH. V roce 2009 se objevila ve vedlejší roli v dramatu JE VAIS TE MANQUER. V tomtéž roce přijala velkou výzvu v podobě spolupráce s francouzskou ikonou Gérardem Dépardieu ve snímku L´AUTRE DUMAS.

Mélanie Thierry se tu a tam objeví na divadelních prknech, v roce 2009 si vysloužila pochvalné kritiky za výkon ve hře Tennessee Williamse BABY DOLL. Od roku 2002 žije s populárním francouzským zpěvákem Raphaëlem. Mélanie Thierry se také objevila v několika jeho klipech. V roce 2008 se jim narodil syn Romain.


17.7.1981
St Germain en Laye, Francie
Mélanie Thierry csfd

CaptivesL'ÉtabliSoudain seulsLa Vraie FamilleTralalaBratrstvo pětiPo větruBolestNa shledanou tam nahořeTanečnicePerfektní denSlušný člověkLe règne de la beautéInspektor Richard Kemp se vracíPour une femmeThe Zero TheoremComme des frèresOmblineImpardonnablesJiný DumasPrincezna z MontpensierJe vais te manquerPoslední na cestuBabylon A.D.Largo WinchChrysalisOdpusťPoločas rozpadu Timofeje BerezinaÉcorchésJojo la friteTři muži v BretaniCanone inverso - milostný příběhQuasimodo d'El ParisLegenda o Des gens si bien élevésParisien tête de chienL'amerloqueEn thérapieZemě nikohoV kruhu korunyFête de familleMerci, les enfants vont bien!Karel II. - Moc a vášeňDocteur SylvestreL'histoire du samediLa vitesse du passéConviviumAu Field de la nuitTous au théâtre!Rencontres de cinémaAt the MoviesOn ne peut pas plaire à tout le monde


Aktualizace osobnostního profilu Mélanie Thierry: 19.11. 2023 10:25