Radka Coufalová 45 let


Radka Coufalová se narodila 28. listopadu roku 1978. Svou hereckou kariéru započala již ve druhém ročníku na gymnáziu na Komorní scéně Arena v Ostravě. Díky jejímu nadprůměrnému hereckému talentu získala v pouhých devatenácti letech Cenu Alfréda Radoka za ženský herecký výkon.

Radka převzala roli Heleny v Snech svatojánských nocí a blýskla se jako Vypravěčka v muzikálu A. Lloyd Webera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť. Za tuto roli také získala Cenu Thálie 2006 v oboru opereta – muzikál. V tentýž rok jí navíc přidělili diváci MdB cenu Křídla za nejpopulárnější herečku roku 2006/2007.

Radka se však objevila i v televizním světě a mezi její snad nejvýraznější role patří role čarodějnice Běty v pohádce ČERTE, DRŽ SE SVÉHO KOPYTA! nebo role Báry v krátké pohádce O JENÍČKOVI A MAŘENCE.

Radka je vdaná a 13. ledna roku 2004 se jí narodil syn Matyáš. Navíc je mimo herectví nadána výtvarně, proto její díla většinou zveřejňují v časopise Dokořán.


28.11.1978
Československo
Radka Coufalová csfd

ComebackDřevěná MarikaČerte, drž se svého kopyta!Cesty domůOrdinace v růžové zahraděČetnické humoreskyMuzikály na cestáchTříkrálový koncertSkleněný pokojCharleyova tetaO Jeníčkovi a MařencePan Princ trucujeCeny Thálie 2006Vínečko, ne voda


Aktualizace osobnostního profilu Radka Coufalová: 16.11. 2023 21:47