Jiří Štědroň 81 let


Charakteristika:Zpěvák, herec, textař, skladatel, spisovatel, podnikatel. Přemýšlivý, zadumaný, spíše introvertní, ale s velikou potřebou bavit.

Vzdělání:Absolvuje Gymnázium ve Vyškově, úspěšně projde talentovými zkouškami a je vybrán ke studiu na JAMU. Obor herectví absolvoval v roce 1963 ve hře „Tří králů“ rolí Malvolia.

Divadlo a divadelní hry:Po JAMU působí v divadle Večerní Brno, kde se ale už profiluje více jako zpěvák než herec. Hraje v divadlech: Divadlo poezie, Divadlo X, Státní divadlo Brno, hudební divadlo Apollo.Pak ale na dlouhá léta zvítězila hudba a zpívání nad divadlem a herectvím. A to až do roku 2000, když  v pozici obchodního ředitele Pragokoncertu šel nabídnout Karlínskému divadlu spolupráci a ředitel Županič mu obratem nabídl vystupování a roli. Jiří s radostí přijal, protože v té době už si myslel, že má s uměním utrum.

A náhoda tomu chtěla, že v budově v té době sídlilo Divadlo Semafor a jednou jim vypadl herec z představení a oslovili jej na záskok, který se proměnil ve dvacetiletou spolupráci. Účinkování v Semaforu byl splněný sen, protože už v šedesátých letech dělal v Semaforu konkurz na hru Dobře placená procházka a neuspěl. O své divadelní kariéře říká, že to krásný podzim života, o kterém ani nesnil.


23.5.1942
Vyškov, Protektorát Čechy a Morava
Jiří Štědroň csfd

Skřivánčí tichoČas žhavých kamenůDievča z jazeraKouzelný kolotočOstrov plný písničekPřípad hodného vedoucíhoPopelkaSlyšte je pilně a neomylněTři strýčkové a DominikModrý kódOrdinace v růžové zahraděStopy životaAž po ušiOstrov jistotyMuž, který nesmí zemřítPíseň pro Rudolfa III.PopStoryDvojí tvář spartakiádZlatá lýra13. komnataPět začátků Jiřího SuchéhoZpěváci a hudbaJiří Štědroň: BelindaMilan Chladil, Jiří Štědroň a Pavel Sedláček: Píseň mudrcůZpíváme pro republiku


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Štědroň: 4.11. 2023 05:16