Sonalee Kulkarni 49 let


Sonali znamená krásná (v maráthštině) nebo zlatá (v bengálštině). Narodila se 3.11.1974 v maráthsky mluvící rodině v Puně (Poona), v západoindickém státě Maháráštra (“Velký národ”). Otec je inženýr a Sonali má dva bratry, Sandeepa a Sandeshe. Hraní ji přitahovalo už v mladém věku a šanci poprvé předvést svůj talent dostala během oslav “Ganesh Mahotsav”. Učila se na anglické škole Abhinav Vidhyalaya v Puně a po jejím dokončení nastoupila na vyšší Fergusson College, kde byly jejím hlavním studijním oborem politické vědy. Studovala s literárním stipendiem (maráthština). Plynně mluví hindsky, maráthsky a anglicky, trochu gudžarátsky, italsky a tamilsky.

Ve filmu STRANGERS (2007) dostala, jak sama říká, “zvláštní roli”. Scéna ve vaně vyvolala velký zájem médií, ale ona doufá, že ji lidé pochopí jako nedílnou součást příběhu. Objevilo se prý naneštěstí i pár poznámek o tom, že hledá ”nové herecké způsoby”, ale ona si myslí, že svému publiku přinášela vždy rozmanité postavy: v DAAYRAA (1996) představovala chlapce, v DOGHI (1995) nevinnou mladou sestru, v TAXI No. 9 2 11 (2006) zase “ostrou” manželku. V jedné scéně Kamranova filmu MOHANDAS (2008), vzpomíná, se k ní Sharbanimu Mukherjiovi měli přibližovat vesničané (herci), že si to s nimi jako “vyříkají”, blížili se k nim však skuteční obyvatelé vesnice, aby protestovali proti samotnému natáčení - došlo údajně k nedorozumění ohledně povolení a toho, kde přesně může štáb točit. Na 10. OCFF (Festivale asijského a arabského filmu) v Dillí v červenci 2008 film sklidil ovace vstoje.

Mimo hraní také dva roky působila jako redaktorka “Vivy”, přílohy maráthského deníku “Loksatta”, kam každý týden přispívala sloupkem s názvem “So Kul”. Psala o životním prostředí i bombajských záplavách, o válkách politických gangů i sebevraždách. Nyní (2008) si dala pauzu a sloupky by ráda vydala knižně. Dalšími jejími vášněmi jsou zpěv a tanec. Více než pět let učila tančit a bavila hendikepované děti. Své taneční schopnosti průběžně předvádí na “Sony TV” v populární tanečním pořadu “Jhalak dikla jaa”. Pro televizní stanici “Star Maza” vytvořila se svým bratrem pořad “So Kool”, ve kterém zpovídají zajímavé osobnosti. Podle astrologů údajně dosáhne jako herečka nejvyšších ocenění, zemře však jako spisovatelka.


3.11.1974
Púna, Indie
Sonalee Kulkarni csfd

Date BhetJo Tera Hai Woh Mera HaiVictoria: Ek RahasyaDil Dimag Aur BattiShrimati UmbrellaTamasha LiveJhimmaPanduToofanDhuralaBharatHirkaniTi and TiVicky VelingkarAni... Dr. Kashinath GhanekarGulabjaamHope Aur HumMadhuriBaghtos Kay Mujra KarHampiKaccha LimbuPoster BoysTi Ani ItarTula Kalnaar NahiPoshter GirlAga Bai Arechyaa 2Sugar Salt Ani PremDr. Prakash Baba Amte: The Real HeroRama MadhavGood Road, ThePune 52Zapatlela 2AjinthaDeoolMumbai CuttingSinghamCamp, TheGandhaGulmoharLove KhichdiMohandasProklatý déšťShadowWell Done AbbaSirf....: Life Looks Greener on the Other SideVia DarjeelingEk Krantiveer: Vasudev Balwant PhadkeSakhiStrangersAdharmDarna Zaroori HaiI See YouPalte do mneRestaurantTaxi No. 9 2 11DanshWhite RainbowDevraiHananMoje velká indická svatba


Aktualizace osobnostního profilu Sonalee Kulkarni: 3.11. 2023 01:59