Wan Wen Liao 84 let


Tajvanský kameraman Wan Wen Liao měl svůj první kameramanský zářez u slavného režiséra Li Chuan-Hsi se snímkem Jiang Ziya Leaves Mountain (1962). S režisérem Li Chuan-Hsinem natočil během 60. let ještě několik zapomenutých martial art filmů a jako herec se objevil i v nedohledatelném akčním snímku Queen of Female Spies Jin Gang (1966).

V 80. letech se Wan Wen Liao blýskl ještě kamerou v tajvanských počinech jako Chu Liu Hsiang and Hu Tieh Hua (1980), kde hlavní roli ztvárnila krásná bojovnice Judy Lee, nebo ve fantasy Wolf-Devil Woman (1982). Během 80. let se Wan Wen Li většinou pohyboval s kamerou v žánrech jako fantasy, komedie, či snímky pro dospělé. Počátkem 90. let ukončil svou kameramanskou kariéru a na svém kontě zanechal skoro 50 filmů.


1.3.1940
Tchaj-wan
Wan Wen Liao csfd

Young SoldiersLang nu bai moTie bo zi Li YongChu Liu Xiang yu Wu Tie HuaFen zhu chi lao huZhong yuan yi dian hongDai wu keTie quanGui ma da xiaThe Flash LegsShao Lin zu shiBoj o červený písekJiang zhong shouJue bu di touTang ren piao keGai shi quanXue baoZhong yi menMang nu jue dou gui jian chouPin ming niang ziWei zhen si fangBang xian


Aktualizace osobnostního profilu Wan Wen Liao: 7.11. 2023 20:17