Petr Svoboda 71 let


Herec, moderátor a v poslední době též podnikatel Petr Svoboda se narodil 26. června 1952 v Havlíčkově Brodě. Studia na pražské DAMU završil v roce 1973, první divadelní angažmá získal v Hradci Králové.

Vojnu strávil v Armádním uměleckém souboru Víta Nejedlého, poté byl rok v Divadle Na zábradlí, odkud pak přešel do Divadla S.K.Neumanna (dnešní Divadlo pod Palmovkou) a od roku 1984 byl v angažmá v Národním divadle. V roce 1990 se ale rolí Jeníka ve Fidlovačce s divadlem rozloučil a od herectví odešel.

Po revoluci založil vzdělávací agenturu, jež se v první fázi zabývala výrobou vzdělávacích pořadů, vydáváním různých vzdělávacích publikací, plakátů apod. Sám často dělal zároveň scenáristu, kameramana, režiséra i producenta.

Od poloviny 70. let se také věnuje dabingu (např. americké filmy TĚLA V KLIDU A POHYBU či GUNMEN), byl spoluautorem a moderátorem soutěže HEZKY ČESKY, natočil i první díly největší vědomostní soutěže na českých obrazovkách SUPER TAH, která se ale nakonec kvůli licenčním problémům neodvysílala. Tři roky moderoval pořad RISKUJ a v současnosti uvádí soutěž HODINA PRAVDY. To mu vyneslo i nominaci na cenu TýTý v kategorii moderátor soutěžních pořadů.


26.6.1952
Havlíčkův Brod, Československo
Petr Svoboda csfd

Pohádka o touzeBlauäugigPíseň o statečném Heřmanovi a sličné JitceStudentská baladaBarvy na výběrPták ŽalZměny ve skupině JupiterPoklad hraběte ChamaréZátahBledě modré ženské písmoVýslechZelená je trávaKaždému jeho nebePsí bouda podmínkouAnna proletářkaItalské jaroPředjaříSvítalo celou nocTrhákKam nikdo nesmíPoprask na silnici E 4Já nechci být vílaPaví králPohádka o ebenovém koniPrinc a VečerniceStíhán a podezřelýKonec jednoho představení v cirkusu SvětPutování Tadeáše FarkyPříběh lásky a ctiMalá mořská vílaO VšudybyloviO třech bratříchTam, kde hnízdí čápiTobě hrana zvonit nebudePrinc ChocholoušČeská sodaNáhrdelníkÚzemí bílých králůHeřmánciDobrodružství kriminalistikyMalé dějiny jedné rodinyStrom pohádekSlavné historky zbojnickéStříbrná žílaMalý pitaval z velkého města


Aktualizace osobnostního profilu Petr Svoboda: 2.11. 2023 02:10