Stella Stevens (1938 - 2023)


Stella Stevens, rozená Estella Cora Egglestonová byla americká herečka a modelka. Své příjmení Stevens si ponechala i po rozvodu s prvním manželem. Její rodiče pocházeli ze středních vrstev a od čtyř let bydleli v Memphisu, kde Stela navštěvovala základní a střední školu. Při přijímacích zkouškách na hereckou školu ji objevil agent společnosti 20th Century Fox a nabídl ji smlouvu.

V televizi se uplatnila v mnoha rolích. Nejprve vystupovala jako host v TV show a následně v televizních filmech a seriálech. V seriálech nejprve vystupovala jako host v jednotlivých epizodách, ale hlavně v osmdesátých a devadesátých letech pracovala už na celých sériích. Např. Flamingo Road (1982), Newhart (1983), Magnum (1985), Případy otce Dowlinga (1986), Santa Barbara (1990) atd.

Stella Stevens dosáhla rovněž úspěchu jako modelka. V roce 1960 patřila k nejfotografovanějším ženám uměleckého světa. Stala se Playmate měsíce časopisu Playboy v lednu 1960 a také se objevila ve výročních kalendářích Playboye v roce 1965 a 1968.

Herečka se vdala v roce 1954 v šestnácti letech za elektrikáře Noble Stephense, se kterým se v roce 1957 rozvedla. Z manželství se narodil syn Andrew, který se stal populárním hollywoodským hercem. Od roku 1983 žila Stella s rockovým muzikantem Bobem Kulickem a bydleli spolu v Beverly Hills.


1.10.1938
Yazoo City, Mississippi, USA
17.2.2023
Los Angeles, California, USA
Stella Stevens csfd

QuackersMegacondaHell to PayPopstarSkleněná pastPosedláLong Ride Home, TheZa úsvituBikini HotelThe Dukes of Hazzard: Reunion!Vánoční přáníChladnokrevněHvězdný lovecNeviditelná maminkaSubliminal SeductionThe GrannyVražedný bojZáhady tělaŠpatně hlídané snyAttack of the 5 Ft.2 WomenKrutá jízdaMalí démoniMolly & GinaZáhadný pohled cizinceExiled in AmericaNejbláznivější z bláznůSouth BeachMomPoslední výzvaSkrytá můraJe to v hájiOklamanýMan Against the MobPower, Passion and MurderPřípady otce DowlingaTales from the Hollywood Hills: A Table at Ciro'sDokonalá vraždaHistory of White People in America: Volume II, ThePříšera z šatníkuRiskantní sázkaAmazonsNo Man's LandLadies NightPeklo za mřížemiWomen of San QuentinWackoBob Hope Comedy Special, TheTwirlChildren of DivorceFlamingo RoadMake Me an OfferExpress to TerrorFriendships, Secrets and LiesCruise Into TerrorJordan Chance, TheThe ManitouCharlie Cobb: Nice Night for a HangingMister DeathmanMurder in Peyton PlaceNew Love Boat, The


Aktualizace osobnostního profilu Stella Stevens: 27.2. 2024 02:11