Randall Wallace 74 let


Randall Wallace se narodil 28.7.1949 ve městě Jackson v Tennessee a je to velmi významný americký režisér, scénárista, producent a skladatel. Už od útlého dětství byl velice nadaný spisovatel a scénárista - svůj první příběh napsal, když mu bylo pouhých sedm let. Vystudoval Duke University, kde se věnoval především ruskému jazyku, literatuře a náboženství, navštěvoval seminář, kde se učil psát hudbu. Také se intenzivně věnoval bojovým sportům, kde získal černý pásek v karate.

Zlomový okamžik přišel ve chvíli, kdy se rozhodl odjet na výlet do Skotska, aby poznal své kořeny. Zde se seznámil s legendou o Williamu Wallaceovi. Příběh ho natolik uchvétil, že se rozhodl napsat o tomto hrdinovi scénář. STATEČNÉ SRDCE (1995) se stalo obrovským hitel jak komerčním tak i u kritiků. Film získal mnoho ocenení včetně Oskarů a Zlatých Glóbů.

Poté následovala šňůra úspěchů. Jeho dalším neméně úspěšným dílem byl film MUŽ SE ŽELEZNOU MASKOU, ke kterému nejen že napsal scénář, ale byl to také první film, který režíroval. Krátce poté, napsal scénář pro Bayův PEARL HARBOR. Dále následoval válečný film ÚDOLÍ STÍNŮ, do kterého obsadil Mela Gibsona a taktéž k němu napsal scénář i ho režíroval. Jeho zatím posledním dílem, je film SECRETARIAT o koni, jež se stal legendou dostihového sportu.


28.7.1949
Jackson, Tennessee, USA
Randall Wallace csfd

The Passion of the Christ: ResurrectionThe KingPoint of HonorNebe existujeÚdolí stínůPearl HarborMuž se železnou maskouStatečné srdceBroken BadgesUnsubSonny SpoonJ.J. StarbuckHunterStarmanStingrayTsunami Aid: A Concert of HopeSekretariat: Příběh šampionaHráčVincentův světBojuj nebo zemřiWe Were Soldiers: Getting It RightJourney to the Screen: The Making of 'Pearl Harbor'Mel Gibson's Braveheart: A Filmmaker's Passion53rd Annual Golden Globe AwardsSidewalks Entertainment


Aktualizace osobnostního profilu Randall Wallace: 10.11. 2023 06:14