Alex Kingston 61 let


Alexandra Kingston se narodila v anglické metropoli Londýně jako nejstarší dcera řezníka a jeho německé manželky. Již od mládí se věnovala herectví a byla členkou britské Royal Shakespeare Company.

Alex hrála také v několika seriálech, přičemž asi její nejznámější rolí je role chirurga Elizabeth Cordayové, která se v průběhu seriálu provdá za svého kolegu Marka Greena (Antony Edwards). Kromě toho se objevila například v seriálu BEZE STOPY a v současné době natáčí romantický seriál LOST IN AUSTEN.

Pokud jde o její osobní život, v letech 1993 – 1997 byl jejím manželem herec Ralph Fiennes. Od roku 1999 ale žije s německým novinářem Florianem Haertelem, se kterým má dceru Salome Violettu. Ta si s Alex zahrála i její seriálovou dceru Ellu Greenovou v POHOTOVOSTI.


11.3.1963
Londýn, England, Velká Británie
Alex Kingston csfd

Happily Ever AfterGhost Phone: Phone Calls from the DeadZamilovaníBen HurSordid ThingsCrashingAlpha DogDobrodružství PoseidonuLíbezná zeměKrálovna bojovniceEssex BoysThis Space Between UsKrupiérZbraň davového šílenstvíMoll FlandersováSaint-ExInfiltrátorV žáru láskyWoman of the WolfŠpendlík na motýlaForeign AffairsKuchař, zloděj, jeho žena a její milenecThe Wildcats of St. Trinian'sVlastizradaSpravedlnost v krviČas čarodějnicThe WidowArrowShoot the MessengerPán časuHonba za stínyNámořní vyšetřovací služba


Aktualizace osobnostního profilu Alex Kingston: 22.3. 2024 14:24