Mamie Gummer 40 let


Mary Willa „Mamie“ Gummer (nar. 8. srpna 1983) je dcerou sochaře Dona Gummera a herečky Meryl Streep. Vyrostla střídavě na venkově v Connecticutu a v Los Angeles společně se starším bratrem Henrym a dvěma mladšími sestrami – Grace a Louisou.

Mamie studovala obory drama a komunikace na Northwestern University kde absolvovala v roce 2005. V témže roce si odbyla i divadelní debut ve hře Mr.Marmalade, o rok později hrála v neworském Second Stage Theatre ve hře The Waters Edge. Za ztvárnění rolí v obou představeních získala ocenění kritiky a nominace na divadelní ceny, které v jednom případě také proměnila.

Opravdový filmový debut na Mamie čekal ve filmu SKANDÁL Lasse Hallstroma. O rok později se objevila po boku hereček jako Vanessa Redgrave, Claire Danes nebo Toni Collette jako mladší verze své matky v už zmiňovaném filmu TEN VEČER. Dále jsme ji mohli vidět v dramatu VE SLUŽBÁCH VÁLKY a epické minisérii HBO s názvem JOHN ADAMS. Nejnovějším filmem, v němž si zahrála, je ZAŽÍT WOODSTOCK renomovaného režiséra Anga Lee. Mamie také úspěšně pokračuje v kariéře divadelní herečky – tentokrát už na Broadwayi vystupovala ve hrách Velmi nebezpečné známosti nebo Strýček Váňa.

Zajímavostí zůstává, že jsme Mamie mohli zahlédnout také ve filmu ĎÁBEL NOSÍ PRADU, kde Meryl Streep ztvánila jednu z hlavních rolí. Nestalo se tak, protože krátká scéna, v níž se Mamie objeví jako obsluha v kaváně Starbucks, kam Anne Hathaway alias Andy chodí pro kávu své nadřízené, nakonec skončila na podlaze střižny. Zůstává ale zvěčněná v bonusech k filmu. Mamie Gummer je v sezóně podzim/zima 2009/10 tváří francouzské módní značky Gerard Darel. Na tomto postu vystřídala herečku a zpěvačku Charlotte Gainsbourg.


3.8.1983
New York City, New York, USA
Mamie Gummer csfd

SeparationAn Actor PreparesZnenadáníClaire's CambodiaKonec šňůryNikdy není pozděDortEcho ParkThe MoneyHe's Way More Famous Than YouThe LifeguardVedlejší účinkyKoučThe WardTwelve ThirtyStrážce majákuZažít WoodstockVe službách válkyZtráta diamantové slzyTen večerSkandálHořkostDMZDobrý bojDiova krevSprávná posádkaTemný případCastle RockRobot ChickenKolekceDobrá manželkaManhattanPoručík BackstromWalker, TheJak prostéDoktorka Emily


Aktualizace osobnostního profilu Mamie Gummer: 17.11. 2023 06:30