Mário Kubec 59 let


Mario Kubec vystudoval herectví na divadelní akademii múzických umění v Praze pod vedením profesorů Leo Spáčila, Františka Němce a dalších. Po absolvování divadelní fakulty rolí Petrucia (W. Shakespeare – Zkrocení zlé ženy), nastoupil do angažmá Národního divadla v Praze. Zde hrál po boku Josefa Kemra, Barbory Hrzánové, Jiřího Kodeta, Aloise Švehlíka, Josefa Somra, Rudolfa Hrušínského, Jiřího Adamíry, Simony Postlerové, Jany Preisové a dalších. Působil i na dalších pražských divadelních scénách, jako např. v divadle Na Fidlovačce, kde hrál s Oldřichem Lipským a Ladislavem Trojanem, v divadle Radka Brzobohatého atd.

Mario Kubec se také věnuje dabingu (Útěk z vězení, Kriminálka New York...). Tři roky učinkoval v přírodním westernovém divadle v koňských show, kde ztvárnil roli Vinnetoua.


9.8.1964
Praha, Československo
Mário Kubec csfd

Každý milion dobrýRudý kapitánStín smrtihlavaWesternstoryBludičkyDilino a čertT.M.A.Miluj bližního svéhoBrnění a rolničkyDřevěná MarikaŘád saténových mašlíSilák a strašidlaČerte, tady straší!Není houba jako houbaO moudré SorfariněHrad stínůO zlatém pokladuV erbu lviceJak se ztratit ve zlém světěLhát se nemá, princezno!Osudné dveřeJak Vojtěch pro princeznu do ohně skočilJak s Kubou šili všichni čertiRadostný život posmrtnýChtěla bych ten stromSpecialistéHlava MedúzySeverInspektor MaxV.I.P. vraždyPoldaStopy životaŽivot a doba soudce A. K.České stoletíCesty domů3 plus 1 s Miroslavem DonutilemSvětla pasážeTrapasyŠkola Na VýsluníObětiUliceZdivočelá zeměČerní andělé


Aktualizace osobnostního profilu Mário Kubec: 2.11. 2023 20:55