Michael Caton-Jones 66 let


Michael Jones je filmový režisér a Skotský rodák. Narodil se 15. října roku 1957 v Broxburnu. Navštěvoval akademii v Bathgate a studoval na National Film and Television School, což je škola, která vychovává talenty pro britský filmový průmysl. Jones je ženatý s Beverly Caton, po sňatku s ní si Michael přidal do svého příjmení Caton. Později se spolu rozvedli. Mají spolu dvě dcery - Daisy, která kráčí v otcových šlépějích a chce se věnovat filmu a Molly.

Přichází rok 1997 a s ním akční krimi film v hlavních rolích s Brucem Willisem a Richardem Gerem ŠAKAL. Po historickém dramatu STŘELBA NA PSY z roku 2005 natočil Michael Caton-Jones ještě pokračování ZÁKLADNÍ INSTINKT 2 se Sharon Stone, ten určitě nedosáhl kvalit prvního dílu a Jones za ni byl "oceněn" nechvalně proslulou cenou Razzies. V současné době se snaží si napravit reputaci dramatickým filmem AFTER THE WEDDING.

Michael Caton-Jones je celoživotním fanouškem skotského fotbalového klubu FC Celtic. Je podruhé ženatý. Druhá žena se jmenuje Laura Viederman. Jeho oblíbený film je SEDM SAMURAJŮ 1954.


15.10.1957
Broxburn, Scotland, Velká Británie
Michael Caton-Jones csfd

Our LadiesAsherUrban HymnZákladní instinkt 2Střelba na psyHodina pravdyŠakalRob RoyDospívání po americkuDoktor HollywoodMemphiská kráskaAféra ProfumoLucky SunilNa věky věkůMI5TrinityBrondBelle and the Glory Boys: The Making of 'Memphis Belle'Moving PicturesDiveDe película


Aktualizace osobnostního profilu Michael Caton-Jones: 3.3. 2024 01:36