Liza Weil 46 let


Liza Rebecca Weil se narodila v New Jersey do herecké rodiny. Její rodiče Liza a Mar objížděli Evropu se svojí vlastní komediální skupinou. Když byla Liza mladší, toužila stát se archeoložkou, kvůli trilogii o Indianu Jonesovi a dětské posedlosti Harrisonem Fordem. Na střední škole byla spíše průměrná studentka, která se zaměřovala spíše na budování své herecké kariéry než na studium. Liza si ve filmech a seriálech zahrála postupně s každým členem své rodiny.

Její asi nejznámější role je role premiantky Paris Gellarové v seriálu GILMOROVA DĚVČATA. Tvůrkyně tohoto seriálu původně navrhovala Lizu na hlavní roli Rory Gilmorové. Poté, co roli nakonec získala Alexis Bledel, scénáristé napsali postavu Paris, nejprve hlavní rivalky a později přítelkyně Rory, která byla Lize „šitá na míru“. Liza je přírodní brunetka. Vlasy si odbarvila na blond právě kvůli roli Paris, aby barva jejích vlasů kontrastovala s barvou vlasů hlavní hrdinky Rory. Po účinkování v tomto seriálu se vrátila zpět ke své původní barvě. V tomto seriálu si s Lizou jednu scénu v závěru třetí série střihla i její mladší sestra Samantha.

V roce 2006 Liza přesídlila do Santa Monicy a v listopadu téhož roku se provdala za herce Paula Adelsteina, který hrál v seriálu ÚTĚK Z VĚZENÍ. S Paulem se znali již z dřívějších divadelních projektů. V roce 2006 se také stala tetou, když její sestra Samantha, která se přestěhovala do Los Angeles, porodila dítě. V současné době žije s manželem v Hollywoodu a stále příležitostně hraje v divadle ve Philadelphii a v New Yorku.


5.6.1977
Passaic, New Jersey, USA
Liza Weil csfd

The PassengerMedicine MenWomen Is LosersThe Black Emperor of BroadwayAfter LifeSmileyMarsHledanýNepřítelNeal CassadyŽivot je pesNa křídlech vážkyMotel JerusalemOzvěny mrtvýchNechte mě žítUklízečkaWestworldVražedná právaGilmorova děvčata: Rok v životěBunheadsSkandálPrivate PracticeChirurgové


Aktualizace osobnostního profilu Liza Weil: 19.11. 2023 22:25