John Irvin 83 let


John Irvin narozen 7. května 1940 v anglickém Newcastlu začal svou režisérskou kariéru v letech 1966-1967, kdy zrežíroval televizní filmy EAST OF HOWARD, BEDTIME a MAFIA NO!. V sedmdesátých letech režíroval pro televizi epizody seriálů a různé filmy. V roce 1974 to byl POSSESSIONS a HAUNTED: THE FERRYMAN a pilotní epizoda k THE NEARLY MAN. K THE NEARLY MAN přidal během let 1975-1977 dalších sedm epizod.

GHOST STORY, hororový film z roku 1981, CHAMPIONS z 1984 který byl založen na novele stejného názvu. Novela je o osamělém muži a ženě z Londýna kteří pomáhají želvě utéci ze zoologické zahrady. V roce 1991 vytvořil pro televizi film ROBIN HOOD s Umou Thurman a Patrickem Berginem.

Irvin také zrežíroval několik dramat jako např. EMINENT DOMAIN, FREEFALL, WIDOW'S PEAK, A MONTH BY THE LAKE, kriminální filmy CITY OF INDUSTRY a WHEN TRUMPETS FADE, film o boji v Ardenských lesích během druhé světové války. V roce 2000 zrežíroval SHINER a rok na to THE FOURTH ANGEL.


7.5.1940
Newcastle upon Tyne, England, Velká Británie
John Irvin csfd

Red GoldMandela's GunThe Garden of EdenMěsíc a hvězdySmrt po internetuUmění milovatHoši z County ClareČtvrtý andělZlaťákNoemova archaKdyž utichly trumpetyPilní zlodějiŠílený kůňMěsíc u jezeraNebezpečné pádyNávrší vdovRobin HoodEminent DomainNejbližší příbuzenstvoHamburger HillŠpinavá dohodaŽelví deníkZávod se smrtíDuchařský příběhŽoldáciHaunted: The FerrymanPossessionsBedtimeTinker, Tailor, Soldier, SpyLife at StakeHard TimesChildhoodNearly Man, TheFive MoreTomorrow Night in LondonMafia No!CarousellaNatalie Woodová: Co zůstalo skrytoWriter with No Hands, The


Aktualizace osobnostního profilu John Irvin: 24.2. 2024 06:30