Edward Zwick 71 let


Narodil se 8. srpna 1952 v Chigacu, americkém státu Illinois. V roce 1974 byl přijat na Harvard a po roce vytrvalého učení přešel na jeho vysněnou AIF konzervatoř (Americká filmová instituce). Nyní je americkým režisérem a producentem. V roce 1976 se stal spolurežisérem rodinného seriálu Family.

Edwardovi Zwickovy se velmi zalíbili válečné filmy a proto i roku 1996 natočil hvězdně obsazený snímek (Denzel Washington, Meg Ryan, Matt Damon) Odvaha pod palubou z období války v Perském zálivu. Edward si Washingtona dost oblíbil a tak nesměl chybět ani v dalším jeho filmu, tentokrát v thrilleru Stav obležení (1998) s Brucem Willisem. Po čtyřleté odmlce se Edward vrátil zpět k válečné tématice. Nyní ovšem z období japonské občanské války roku 1870 Poslední samuraj. Film byl nominovaný na čtyři Oscary.

Neproměněné oscarové nominace dostal i za svůj poslední „velkofilm“ Krvavý diamant, ve kterém se opět vracíme do válečného období a to do Afriky roku 1999 s občanskou válkou. Z tohoto filmu byly nominováni Leonardo DiCaprio za hlavní roli amerického pašeráka a Djimon Hounsou za roli rybáře, jehož rodinu zajali revolucionáři.


8.10.1952
Chicago, Illinois, USA
Edward Zwick csfd

Zkouška ohněmJack Reacher: Nevracej seTah pěšcemLáska a jiné závislostiOdporKrvavý diamant1/4lifePoslední samurajStav obleženíOdvaha pod palbouLegenda o vášniÚtěk z normáluSlávaOhledně minulé nociSpecial BulletinHaving It AllPaper DollsAwayQuarterlifeDruhá šanceRelativitythirtysomethingFamilyŽena jde napředNepohodlný svědekOpuštěnáJmenuji se SamTraffic - Nadvláda gangůNebezpečná krásaZamilovaný ShakespeareAmerický zabijákMarriage, A


Aktualizace osobnostního profilu Edward Zwick: 30.10. 2023 19:51