Leonardo Nam 44 let


Leonardo Nam je australský herec korejského původu narozen v listopadu roku 1979 v argentinském Buenos Aires. Má bratra choreografa a sestru učitelku, oba žijí ve Velké Británii.

Již na škole Leonarda přitahovalo herectví. „Šel jsem za producenty a ti mi pořád říkali něco jako: 'Jsi dobrý…ale nic pro tebe nemáme.' Vždycky budu jen nějaký bezejmenný týpek z čínské večerky, i když jsem Korejec.“ V 19 letech se definitivně rozhodl splnit si svůj sen a odcestoval do New Yorku. „Jednou mi má instruktorka řekla: 'Zajistila jsem ti konkurs v New Yorku.' Pak už si jen pamatuju, jak jsem vystupoval z letadla a cítil jsem, že jsem udělal správně.“ Začal navštěvovat hodiny herectví v proslulém HB Studiu, jeho učitelem byl i významný newyorský herec Austin Pendleton. Nam si na živobytí musel vydělávat v baru Lotus v módou proslulé čtvrti Meatpacking District.

Zpočátku Leonarda provázely mále štěky v zapomenutelných snímcích, svoji první hollywoodskou příležitost dostal až v roce 2004 v komedii PERFEKTNÍ SKÓRE (2004), kde se vedle začínajících superhvězd jako Chris Evans nebo Scarlett Johannson vůbec neztratil. Ve vedlejších rolích se objevil i v dívčím dramatu SESTERSTVO PUTOVNÍCH KALHOT (2005) a v jeho pokračování z roku 2008. Menší role ztvárnil v kasovních hitech RYCHLE A ZBĚSILE: TOKIJSKÁ JÍZDA (2006), ÚHEL POHLEDU (2008) a AŽ TAK MOC TĚ NEŽERE (2009).

Asi nejzajímavější dosavadní rolí pro Leonarda byla postava Scotta Parkera, homosexuálního mladíka, který bojuje se svou identitou se svými křesťansky založenými rodiči, v nezávislém filmu HALF-LIFE (2008). Režisérka Jennifer Phang s ním slavila úspěch na asijských a evropských festivalech.


1.11.1979
Buenos Aires, Argentina
Leonardo Nam csfd

OriginVlkodlak: Noční lovecPhobiasYes DayMarvelous and the Black HoleHappy AnniversaryPerfectFor JusticeSomeone ElseCat Run 2Murder of a CatSnake and MongooseSlečna nebezpečnáWatching TV with the Red ChineseAž tak moc tě nežereThe 2 BobsHalf-LifeÚhel pohleduAmerická kratochvíle10 položek a méněRychle a zběsile: Tokijská jízdaUndoingSesterstvo putovních kalhotPerfektní skóreMeridianNobody's PerfectJasnovidka MaggiePacific Rim: Země nikohoStar Trek: Lower DecksZelenáčMacGyverPokoj 104WestworldBažináčHistorical RoastsPrinc z PeorieSlizoun PeteCorporate


Aktualizace osobnostního profilu Leonardo Nam: 1.11. 2023 09:51