Norbert Lichý (1964 - 2024)


"Tak, že žeru dětem pastelky, se ví, že jo, ale vymluvte všem, že jím syrový zmrzlý filety. Fakt to není pravda. Jenom někdy. Na chuť. No bóóže…"

Jmenovat všechny výrazné divadelní role Norberta Lichého by znamenalo zaplnit veškerý prostor, který je zde k dispozici. Herec prošel za svou kariéru obrovským množstvím pozoruhodných charakterů, ostravským publikem je milován a je rozhodně nejvýraznější postavou současné ostravské divadelní scény. Hrál mj. Harpagona v Lakomci, Duncana v Macbethovi, Truffaldina ve Sluhovi dvou pánů, Parfena Semjonoviče Rogožina v Idiotovi, Antonína Důru v Rozmarném létu apod. Za roli Mendela Singera, ve hře Job od Josepha Rotha, byl v roce 2009 oceněn Cenou Thálie.

Jako hudebník se podílel na hudebním doprovodu např. k představením Misery, Idiot, Mladá garda v letech jungle - ruská krasavice fragmentárně odhalena, Ryba ve čtyřech a Usměvavý syn. Norbert Lichý umí hrát na kytaru, basu i varhany, v mládí působil v několika kapelách.

Nejoblíbenějším filmem tohoto herce je český klenot Na samotě u lesa, mezi nejmilejší herce zase patří Morgan Freeman nebo Dustin Hoffman. Mezi vyhledávané pochoutky patří rajská, uherák nebo šunka. Herec je svobodný a bezdětný.


29.12.1964
Ostrava, Československo
18.1.2024
Ostrava, Česko
Norbert Lichý csfd

TaxikářBandité pro BaladuKrakonošovo tajemstvíDariaAmnestieLéto s gentlemanemDoktor Martin: Záhada v BeskydechHasičárna TelecíHastrmanHmyzDobrodruziKozy léčíMuzzikantiHlas pro římského králeManžel na hodinuOstravak OstravskiSprávnej dresSvatojánský věnečekHodinový manželKdyby byly rybyPrincezna a písařZakázané uvolněníIsabelPestré vrstvy7 dní hříchůDefinice láskyOccamova břitvaOkresní přebor - Poslední zápas Pepika HnátkaSejít z cestySignálVe stínuŽeny, které nenávidí mužeCzech Made ManHranařiLidiceSráčiKajínekDům U Zlatého úsvituKlíčekNormalProměnyHlídač č. 47Lovec vodního tichaNa vlky železaNesmělý MikešTři srdceComebackSluneční státKobova garážMěstečkoÚtěkyČeský RobinsonKrál ozvěnyCestující bez zavazadelCísař a tamborČerte, drž se svého kopyta!Havran barvy lilaTen můj tam má spolužákaČarodějův učeňPoselství


Aktualizace osobnostního profilu Norbert Lichý: 30.1. 2024 01:01