Sally Phillips 53 let


Britská komediální herečka a scénáristka, Sally Elizabeth Phillips, se narodila 10. května 1970 v Hong Kongu. Díky svému otci, který pracoval pro British Airways, během dětství procestovala svět. Studovala na soukromé škole Wycombe Abbey School, poté  v italštině promovala na New College v Oxfordu.

Potom se na ni nějakou dobu lepila smůla. Měla si zahrát po boku Johnyho Deppa ve zrušeném snímku Terryho Gilliama THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE. Objevila se v malé roli venčitelky psů Caroline ve filmu NOTTING HILL (1999), ale její scény byly z finální verze vymazány.  Pak konečně přišel úspěch počínaje komediální, skečovou show SMACK THE PONY (1999-2003), ke které napsala scénář, zahrála si v ní a s Fionou Allen a Doon MacKichan se spolupodílela na tvorbě. Seriál získal cenu Emmy.

Kombinaci scénáristiky s herectvím uplatnila i ve svém filmu NÁHRADNICE (2011). Objevila se ve vedlejší roli filmů DENÍK BRIDGET JONESOVÉ (2001) a BRIDGET JONESOVÁ - S ROZUMEM V KONCÍCH (2004), kde hraje Sharon - Shazzu, ale původně se ucházela o roli hlavní. Zahrála si v netradičním seriálu GREEN WING (2004) a získala jednu z hlavních rolí v groteskním sitcomu MIRANDA (2009).

V roce 2003 ji britské noviny The Observer označily jako jednu z 50 nejzábavnějších britských komiků. Těšit se na ni můžeme v novém sitcomu PARRENTS (2012), kde získala hlavní roli.


10.5.1970
Hongkong
Sally Phillips csfd

Coffee WarsLáska na první pohledMy Happy EndingJak obšťastnit ženuČórkaOff the RailsHudba mého životaThe Rizen: PossessionSurviving Christmas with the RelativesČím víc mě přehlížíšFerdinandThe RizenYou, Me and HimDítě Bridget JonesovéPýcha, předsudek a zombieDokud nás smrt nerozdělíSet the Thames on FireWe're Doomed! The Dad's Army StoryNáhradniceHugeNovinářka AmyBoyTown ConfidentialBoyTownSeven Second DelayBridget Jonesová - S rozumem v koncíchDívčí válkaFešák ChurchillZoubekReady When You Are Mr. McGillDeník Bridget JonesovéFotbal za mřížemiNevěsta přes internetVášnivá salsaNotting HillYou Are HerePennyworthRodičeViceprezident(ka)Year of the RabbitMy Favourite SketchTourist TrapHenry IXGalavantVraždy v MidsomeruZappedSmrt v ráji


Aktualizace osobnostního profilu Sally Phillips: 30.10. 2023 16:17