Gregory Hoblit 79 let


Americký režisér a producent Gregory King Hoblit se narodil 27. listopadu 1944 v Abilene v Texasu, jako syn agenta federálního úřadu Harolda Fostera a Elizabeth Hubbart King. Vyrůstal v Berkeley v Kalifornii a vystudoval University of California v Los Angeles. Je ženatý s herečkou Debrah Farentino a má dvě děti.

V roce 1996 natoči svůj režijní debut PRVOTNÍ STRACH, napínavé drama ze soudní síně, se kterým sklízel slávu od kritiků i diváků. Hoblit plně využil nadání obsazených herců jako Richard Gere, Laura Linney, Frances McDormand, John Mahoney. Edwardu Nortonovi, tehdy začínajícímu herci, jeho výkon přinesl nominaci na Oskara za nejlepší vedlejší roli. O dva roky později Gregory natočil film ANDĚL SMRTI, s Denzelem Washingtonem, Johnem Goodmanem a Donaldem Sutherlandem, ve kterém kombinoval prvky kriminálního dramatu s nadpřirozenem a vysvětloval povahu zla.

Ve filmech Gregory Hoblita je zřejmá vášnivá snaha a ochota zkoumat stav emocí, charakterů a chování lidí. Režisér využívá technický postřeh, spojený s nadšeným intuitivním pohledem a texturou umění. Tento přístup je evidentní i ve filmu HARTOVA VÁLKA, natočeného podle knihy Johna Katzenbacha, který se zabývá otázkami rasy, zrady a cti.

Hoblitova schopnost překročit konvence žánru s vizuální a emocionální hloubkou se projevuje také ve FREKVENCI (2000). S charakteristickou citlivostí Hoblit natočil film o newyorském policistovi (Jim Caviezel), který přepisuje dějiny tím, že hovoří navzdory času se svým zesnulým otcem (Dennis Quaid).


27.11.1944
Abilene, Texas, USA
Gregory Hoblit csfd

Smrt on-lineOkamžik zlomuNYPD 2069Hartova válkaFrekvenceAnděl smrtiPrvotní strachRočník 61Roe vs. WadeAgresivní virusTakoví normální AmeričanéMezi životem a smrtíPolicie New YorkHoopermanPrávo v Los AngelesPoldové z Hill StreetVampireWhat Really Happened to the Class of '65?The Science & Technology Behind 'Frequency'The 41st Annual Primetime Emmy AwardsThe 40th Annual Primetime Emmy AwardsThe 39th Annual Primetime Emmy AwardsThe 35th Annual Primetime Emmy AwardsThe 32nd Annual Primetime Emmy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Gregory Hoblit: 15.11. 2023 11:08