Hynek Čermák 51 let


Tento filmový a divadelní herec s drsným sytým hlasem se ve filmu objevuje už od roku 1993. Hynek Čermák vystudoval činoherní herectví na DAMU, které absolvoval v roce 1995. Poté spolupracoval s Divadlem J. K. Tyla v Plzni, CD 94, Divadelním spolkem Kašpar, Divadlem v Řeznické a byl v angažmá ve Středočeském divadle Kladno. V 2. polovině 90. let byl v angažmá v Rokoku. Čermáka bylo na zmíněných i na dalších jevištích možné vidět v rolích klasického činoherního repertoáru, jak dokládají jeho figury Kníže Levina z Tolstého Anny Kareniny, Charlese ze Steinbeckova dramatu Na východ od ráje, Vávry z Maryši bratří Mrštíků, Rogožina z Dostojevského Idiota či Stanleyho z Williamsovy Tramvaje do stanice Touha. To, že Čermák není zdaleka jen činohercem, ale také zdatným muzikálovým činovníkem, dokázal v postavě Porthose z Dumasových Tří mušketýrů v hudební adaptaci J. Janků, jako doktor Wolf z muzikálu Elixír života trojice Soukup-Osvaldová-Fištejn nebo v postavě Cornwella ve velmi zdařilém domácím muzikálu Excalibur.

Pro svůj zevnějšek s vizáží ostrých chlapů, bodyguardů či goril, co nejdou pro ránu daleko, je Čermák vítaným hercem jak před filmovou či televizní kamerou, načež si svůj debut na plátně odbyl ve vojenské uniformě evropského koprodukčního válečného velkofilmu Stalingrad režiséra J. Vilsmaiera. Ostatně právě zahraniční tvůrci jsou Čermákovým vzezřením unešeni a mimo jiných úkolů mu například režisér Haber nabídnul jednu z hlavních rolí v jeho komedii Mr. Johnson nebo jsme jej měli možnost vidět v katastrofickém dramatu Smrtící vlna.

Občas pracuje jako režisér divadelních her, reklam, videoklipů a různých zábavných show. Stejně tak má zkušenosti s moderováním (např. Ples v Opeře).

Od puberty se aktivně věnoval sportovnímu létání a dalším adrenalinovým aktivitám. Mimo jiné je autorem asi padesáti písní, které si sám interpretuje s hudební skupinou Provas, v níž zpívá a hraje na kytaru i kontrabas. Nyní usilovně pracuje na svém režijním debutu Verdikt, který by měl patřit do akčně válečného žánru. Jeho životní partnerkou je herečka Daniela Choděrová.


14.2.1973
Praha, Československo
Hynek Čermák csfd

Aristokratka ve varuSladký život1919Děti NaganaONEMANSHOW: The MovieHranice láskyHádkoviLedviny bez vinySrdce na dlaniStínohraVánoční příběhMoje slunce MadPrvok, Šampón, Tečka a KarelNárodní třídaPoslední aristokratkaTen, kdo tě milovalPo strništi bosŠpunti na voděV jiném stavuAmerické dopisyGangster KaGangster Ka: AfričanVybíjenáDíra u HanušovicNěžné vlnyModrý tygrOccamova břitvaSignálSvatá čtveřiceVe stínuCzech Made ManMuži v nadějiNevinnostSantiniho jazykVilla FaberBludičkyKajínekAť žijí rytíři!Jménem králeKlub osamělých srdcíMr. JohnsonTaková normální rodinka...a bude hůřTři životyRo(c)k podvraťákůEden - Zlatá kartaKousek nebeNávrat zbloudilého pastýřeMěsto bez dechuŽabákSmrtící vlnaVlci ve městěJohanka z ArkuKníže VáclavStalingradPřípad RoubalMísto zločinu Ostrava


Aktualizace osobnostního profilu Hynek Čermák: 17.3. 2024 12:33