Alena Sasínová-Polarczyk 65 let


„Prací s detailem dotvářím celek.“

Své první angažmá však absolvovala v Těšínském divadle v Českém Těšíně (1978–1991), v Ostravě jako první nastoupila do souboru Národního divadla Moravskoslezského (1991–1994), poté do Divadla Petra Bezruče (1994–2007) a do Komorní scény Aréna. Dále hostovala v divadle Mír v inscenaci „Ráno po tom“.

Mimo divadelní prkna spolupracovala zejména s Československou televizí na hudebních pořadech jejich moderováním. S konzervatoří se taktéž nerozloučila a pedagogicky působila v předmětech umělecký přednes a herectví. Dle jejích slov nikdy netoužila vyučovat první ročníky, avšak vlivem jejího kolegy a přítele, režiséra Petera Gábora, k tomu nakonec došlo.

Roku 2011 byla nominována na divadelní Cenu Thálie za postavu Darcy Snelgravové ve hře „Blecha z pera“ americké autorky Naomi Wallace. O režii se postaral výše zmíněný Peter Gábor. Na tutéž cenu byla nominována ještě v roce 2008 za pozoruhodný výkon v roli Arkadinové v představení Čechovova „Racka“ (režie Ivan Krejčí).


18.3.1959
Rožnov pod Radhoštěm, Československo
Alena Sasínová-Polarczyk csfd

Tři Tygři ve filmu: JACKPOTHrana zlomuVolným pádemStockholmský syndromKozy léčíIsabelHypermarketPodvraťáciSluneční státKobova garážPíseň o lítostiČerte, drž se svého kopyta!BludištěErotický triptychOdsouzen k životuOstrov LakamidónProč bychom se netopiliStrážce dušíO ztracené lásceHříšní lidé města brněnskéhoArrowsmithVlak dětství a nadějeVznik a pád království ševcůNebe: NeviditelnýSmířeníRáno po tomSlyšeníRuská zavařeninaS nadějí i bez nísKORO NA miziněRuchoth RaothHranice bez hranicAbeceda komunistických zločinůKdyby ty muziky nebylyKavárnička dříve narozených


Aktualizace osobnostního profilu Alena Sasínová-Polarczyk: 11.11. 2023 19:21