Verne Troyer (1969 - 2018)


Verne J. Troyer známý také jako "Mini-V" je nejmenší herec na světě. Měří jen těžko uvěřitelných 81 centimetrů. Přestože si můžeme myslet, že jej jeho výška limituje ve výběru rolí, právě díky ní nám každý jeho výstup na stříbrném plátně naprosto jistě uvízne v paměti.

Zřejmě svoji nejslavnější roli, která jej katapultovala do popředí zájmu diváků i médií vytvořil v bláznivých komediích AUSTIN POWERS: ŠPION,KTERÝ MĚ VOJEL a AUSTIN POWERS - GOLDMEMBER. Zde ztvárnil "miniverzi" hlavního záporáka doktora Zlouna. Za tuto postavu získal dokonce speciální cenu MTV. Z dalších úloh jmenujme třeba goblina-bankéře z prvního dílu filmového HARRY POTTERA, nebo malého lupiče v krimithrilleru TĚŽKÝ PRACHY, kde si zahrál po boku Christiana Slatera či Vala Kilmera.

V letošním roce (2009) se stal také účastníkem vysoce sledované reality show Celebrity Big Brother ve Velké Británii.

Zajímavosti: V r. 2004 se oženil se svojí přítelkyní a instruktorkou jógy Genevieve Gallenovou, ale po pouhém měsíci se jejich svazek rozpadl. Je velkým fotbalovým fanouškem, jeho oblíbený klub je Michigan Wolverines - působí v americké univerzitní soutěži. Ve volném čase rád hraje videohry. Všechny akční a nebezpečné scény ve svých filmech si musí odehrát sám, protože neexistuje žádný kaskadér, který by byl tak malý, aby jej mohl zastoupit.


1.1.1969
Sturgis, Michigan, USA
21.4.2018
Los Angeles, California, USA
Verne Troyer csfd

Judge IceThe 420 Movie: Mary & JaneAliens, Clowns & GeeksLegendTrailer Park Boys: Drunk, High and Unemployed: Live in AustinConvenienceKeith Lemon: The FilmImaginárium Dr. ParnasseSynku, synku, cos to provedGuru láskyPo čem kluci touží?PostalVánoční koleda pana KarrollaSláva jen pro mrtvéAustin Powers - GoldmemberTěžký prachyBubliňákHarry Potter a Kámen mudrcůGrinchAustin Powers: Špion, který mě vojelHere Lies LonelyInstinktMůj obrStrach a hnus v Las VegasThe Wacky Adventures of Ronald McDonald: Scared SillyVelký JoeMuži v černémVládce prokletých přáníDětská hra 4: Syndrom PinocchiaRolničky, kam se podívášMy 90-Year-Old RoommateTrailer Park Boys: Out of the ParkLegitLemon La Vida LocaDva a půl chlapaScrubs: DoktůrciHalf & HalfSabrina - mladá čarodějniceBostonská středníSvoboda nade všeVšeumělShasta McNastyMladý HerculesV.I.P.Woodstock 99: Mír, láska a běsněníPlayboy: Inside the Playboy MansionSaturday Night Live 25Moby: We Are All Made of StarsLimp Bizkit: My GenerationMadonna: Beautiful StrangerThe Wacky Adventures of Ronald McDonald: The Legend of McDonald-Land Loch


Aktualizace osobnostního profilu Verne Troyer: 30.3. 2024 22:19