Lux Interior (1946 - 2009)


Americký zpěvák, malíř a vizuální umělec Erick Lee Purkhiser je známý pod svým pódiovým jménem Lux Interior a jako zakládající člen punkové skupiny The Cramps.

Interier byl také známý pro svůj exhibicionismus a provokativní jevištní show, která zahrnovala vysoké podpatky, nahotu a sexuální sugestivní pohyby. Jeho specializací byla rovněž felace mikrofonu SM-58. Lux byl také vášnivým sběračem 3D fotoaparátů a velkým nadšencem, který vytvářel 3D umělecká díla a koláže. Interior zemřel 4. února 2009 ve 4:30 ráno v kalifornské nemocnici. Přežili ho jeho žena Ivy a dva bratři Michael Purkhiser a Ronald Purkhiser.

Díky velkému vlivu své protopunkové kapely na deathrockové a psychobilly horror punkové kapely, byl Lux oceněn hlavní cenou na Rondo Hatton Classic Horror Awards v roce 2008. Písně kapely The Cramps se objevily na dvou desítkách filmových soundtracích, kapela, ve které se často měnilo doprovodné obsazení, rovněž vydala téměř tucet alb, několik EP, půl tuctu kompilaček, dvě živá alba, přes dvacet singlů, několik hudebních videí a dohledat lze i přes 40 pirátských alb (bootlegů).


21.10.1946
Stow, Ohio, USA
4.2.2009
Glendale, California, USA
Lux Interior csfd

Los campeones de la lucha libreThe ForeignerSpongeBob v kalhotáchBeverly Hills 90210The Cramps - Like A Bad Girl ShouldRamones - SubstituteThe Cramps - Naked Girl Falling Down The StairsThe Cramps - Ultra TwistThe Cramps - Bikini Girls With Machine GunsThe Cramps - Creature From The Black Leather LagoonThe Cramps - GarbagemanThe Anti Gravity Room


Aktualizace osobnostního profilu Lux Interior: 11.11. 2023 05:58