Dev Patel 34 let


Talentovaný herec byť zatím jedné velké filmové (MILIONÁŘ Z CHATRČE) a jedné velké televizní role (SKINS) se narodil 23. dubna 1990 v Londýně. Že jeho rodiče pocházejí z Indie je nabíledni, přesto se ale oba narodili úplně jinde - v Nairobi v Keni. S rodiči - matka je pečovatelka a otec IT konzultant – bydlel v londýnské čtvrti Harrow, kde chodil na základní školu (Longfield Primary School). Posléze studoval Whitmore High School a na GCSE absolvoval obor drama. Jeho učitelé nejen slovně oceňovali jeho nebývalý talent, ale bývali dojati až k slzám každou jeho dramatickou rolí při mnoha školních představeních. Školu ukončil v r. 2007, tedy v době kdy na televizních obrazovkách sklízel úspěch jako britský muslimský teenager Anwar Kharral, v kultovním seriálu SKINS. Na tuto roli byl vybrán ze stovek účastníků konkursu a trpělivost při hledání se bohatě vyplatila.

Jeho další rolí bude Zuko ve fantasy snímku THE LAST AIRBENDER (2010), pod nímž je podepsán kultovní režisér M. Night Shyamalan.


23.4.1990
Harrow, Londýn, England, Velká Británie
Dev Patel csfd

Monkey ManZelený rytířKde je moje tělo?Kouzelný svět Davida CopperfieldaHotel MumbaiSvatební hostLionChappieDruhý báječný hotel MarigoldMuž, který poznal nekonečnoOUTsideřiAbout CherryBáječný hotel MarigoldPoslední vládce větruMilionář z chatrčeModerní láskaNewsroomSkinsThe Green Knight DocumentaryIndie z výškyDiscovering 'The Last Airbender'Slumdog Dreams: Danny Boyle and the Making of 'Slumdog Millionaire'Australian StoryOtravaPodivuhodný příběh Henryho SugaraThe CommuterThe Roles That Changed My LifeHollywood InsiderIMDb on the Scene - InterviewsOscar 2017Oscar 2016Close Up with the Hollywood ReporterThe Late Show with Stephen ColbertThe Meredith Vieira Show19th Annual Screen Actors Guild Awards44th NAACP Image AwardsThe ChewJanela IndiscretaBAFTA Film Awards 2009Oscar's Red Carpet 2009The 81st Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Dev Patel: 31.10. 2023 20:13