Ed Bye 0 let


Tohoto britského režiséra, producenta a příležitostného herce máme ve spojení především s ČERVENÝM TRPASLÍKEM. Zpočátku se věnoval menším projektům (např. GIRLS ON TOP či FRENCH AND SAUNDERS). Ale na konci roku 1987 začal pod vedením BBC filmovat scénáře Douga Naylora a Roba Granta. V polovině února 1988 měla 1. série Červeného trpaslíka premiéru na BBC 2. Seriálu se naplno věnoval až do roku 1991. Za tu dobu stihl natočit 4. série. Poté kvůli velkému pracovnímu vytížení od trpaslíka odešel a věnoval se jiným projektům (např. THE FULL WAX, THE DETECTIVES či vynikající 12. dílný komediální seriál BOTTOM).

Jako producent si produkoval téměř všechny projekty, které točil (RED DWARF, BOTTOM, CARROT U LIVE, CELEB...). Zahrál si také v Klubu sráčů, je s ním jeden rozhovor v RED DWARF A-Z a posledním díle ČERVENÉHO TRASLÍKA (Jenom sympaťáci...) hraje Smrtku. Objevil se i v dalších pořadech... Ed Bye je muž mnoha profesí, má za sebou poměrně velkou filmařskou a producentskou práci, ať už v pořadech či filmech u nás dobře známých, tak zcela neznámých. Jedno je ale jisté, Eda Bye si navždy budeme pamatovat jako hlavního režiséra kultu ČERVENÝ TRPASLÍK.


12.3.2024
Londýn, England, Velká Británie
Ed Bye csfd

Dial M for MiddlesbroughDeath on the TyneHarry & Paul's Story of the 2sRound Ireland with a FridgeFat SlagsFrench & Saunders LiveKlub sráčůBottom Live 3: Hooligan's IslandJack and Jeremy's Police 4Carrott U LikeMama's BackMurder, They HopeJízlivě tvůjPlayhouse uvádíMoje rodinaAfter You've GoneRonni Ancona & Co.Home AgainNaprosto dokonaléCelebČervený trpaslíkRubyThe Vicar of Dibley10 Percenters, TheThe DetectivesBottomCanned Carrott


Aktualizace osobnostního profilu Ed Bye: 12.3. 2024 18:07