Clint Mansell 61 let


Clint Mansell (vlastním jménem Clinton Darryl Mansell) se narodil 7. ledna 1963 ve městě Coventry v Anglii. Mansell byl předním zpěvákem a kytaristou britské skupiny "Pop Will Eat Itself", než později pronikl do světa filmové hudby díky režisérovi Darrenu Aronofskymu, kterému složil hudbu k jeho filmu π (kde si též zahrál malou roli dotěrného fotografa).

Po úspěšné spolupráci Darren Aronofsky později Mansella požádal o hudbu pro jeho nový film REKVIEM PRO SEN. Tento soundtrack se stal extrémně populárním a dokonce dal vzniknout remix albu "Requiem For A Dream: Remixed", kde se objevily remixy od Paula Oakenfolda, Joshe Winka, Jagze Koonera a dalších. Především skladba "Lux Aeterna" se záhy stala hitem a dnes byla její sláva opět oprášena především kvůli traileru k PÁN PRSTENŮ: DVĚ VĚŽE, kde byl použit remix "Requiem for a Tower", který byl nahrán pouze pro trailer (nebyl v žádném ze jmenovaných filmů) a jsou pod ním podepsáni Simone Benyacar, Dan Nielsen a Veigar Margeirsson. Dále byla "Lux Aeterna" použita v mnoha reklamních spotech a trailerech (mimojiné na filmy SUNSHINE, ZATHURA - VESMÍRNÉ DOBRODRUŽSTVÍ, ŠIFRA MISTRA LEONARDA, seriál ZTRACENI...).

Dále složil úspěšné soundtracky k filmům DOOM, SEJMI ESO nebo PODEZŘENÍ NULA. Celkem se podílel na hudbě k 19 filmům. Jeho sountrack k poslednímu filmu Darrena Aronofskyho FONTÁNA byl nominován na Zlatý glóbus. Nyní pracuje na hudbe k romantické komedii Adama Brookse DEFINITELY, MAYBE.


7.1.1963
Coventry, England, Velká Británie
Clint Mansell csfd

SharperShe WillV zemiRebekaKrásný nový rok, Coline BursteadeMuteZnenadáníDuch ve strojiS láskou VincentHigh RiseMan DownNoeStokerSviňákUnitedLast NightRychlejšíČerná labuťKrev: Poslední upírKrycí jméno: FarewellMoonSexy 40Dream from LeavingUrčitě, možnáWrestlerZávan smrtiFontánaSejmi esoDoomNevěřte mužůmSaharaPodezření nulaZkurvená nocOpuštěnáSonnyVzorec pro vražduDíraFlákačiSvětoběžníkVlčák RainRequiem za senPíDoom PatrolPeacemaker


Aktualizace osobnostního profilu Clint Mansell: 4.11. 2023 23:29